Column van de Dag / De Bosatlas van Amsterdam

Foto: Wim Meijer Fotografie

De negentiende ‘Column van de Dag’ van Bibliotheek IJmond Noord: Iedere twee weken aandacht voor een bijzonder boek, een bijzondere uitgave of ander bijzonder evenement rond boeken of rond de bibliotheek. Dit keer aandacht voor een bijzondere Bosatlas.

De Bosatlas van Amsterdam
180 nationaliteiten, 110.000 studenten, 7500 rijksmonumenten, 12.538.000 hotelovernachtingen per jaar, 513 km. vrij liggende fietspaden voor 881.000 fietsen, 213 trams, 350 festivals per jaar, 25 bibliotheekvestigingen…dat kan alleen maar Amsterdam zijn!

Een stad van cultuur en geschiedenis met monumenten, musea en theaters. Maar ook een werkstad die floreert dankzij haar zee- en luchthaven, haar dienstensector, haar creatieve industrie en toerisme. Waar kerkgangers sterk in de minderheid zijn maar waar tegelijkertijd de meest uiteenlopende religies wortel hebben geschoten.

(foto: Wim Meijer Fotografie)

Dit en nog veel, veel meer is te zien en lezen in De Bostatlas van Amsterdam. Sla De Bosatlas van Amsterdam open op een willekeurige pagina en je komt iets te weten wat je waarschijnlijk nog niet wist. Pagina 225: inwoners van Noord hebben verreweg de meeste bromfietsen en scooters. Pagina 127: elke dag rijden er 1259 trams over het Leidseplein.

(foto’s: Wim Meijer Fotografie)

Drie jaar werken aan één stad
De afgelopen drie jaar werkten de cartografen van de Bosatlas voor het eerst aan een atlas over één stad: Amsterdam. Dat heeft een prachtig boek opgeleverd, dat veel gevarieerder is dan een klassieke Bosatlas. Daarin gaat het altijd over de grote lijnen. Eén statistiekenfeest
De Bosatlas van Amsterdam is één groot aantrekkelijk statistiekenfeest. Vele mooie infographics, diagrammen, kaarten en foto’s weten duizenden feiten in hoofdstukken als stadsontwikkeling, verkeer, economie, cultuur en bevolking overzichtelijk te rangschikken. Een berg informatie, maar geen overdaad: 9 Hoofdstukken, 642 beelden, 3 plattegronden, 96 grafieken, 368 kaarten, 7 opengewerkte 3D tekeningen en 83 infografics: een boek om steeds in te blijven bladeren, iets van op te steken en door verrast te worden.

Naast dit prachtige boek zijn er natuurlijk nog veel meer boeken over Amsterdam in de bibliotheek over Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen