Finale Rob Acda Award 2016/2017

Foto: Rob Acda Award

Babooshka, Tony Clifton, Peer Pressure, Total Seclusion, Pastinaak & de Vergeten Groenten en Precursor strijden op vrijdag 17 maart in de Grote Zaal van Patronaat om de 22e Rob Acda Award.

Tijdens de finale worden de deelnemers beoordeeld door professionals uit de muziekindustrie, bestaande uit Maarten Claus (journalist, Parksessies), Kelsey Coockson (Universal Music Publishing / 3FM), Daniel Nagelkerke (Patronaat), Paul Heijnk (Kaiser Management) en een nog nader te bevestigen vijfde jurylid/muzikant uit het Haarlemse.
Zij beslissen wie er naar huis gaat met het overvolle prijzenpakket, bestaande uit onder andere een optreden op Bevrijdingspop, een volledige opnamedag in de gerenommeerde Studio Helmbreker, een videoclip in samenwerking met Haerlems Bodem, een optreden op het Haerlemsche Helden Festival en een waardebon van Alphenaar Muziekhandel.

Naast de jury, kiest ook het publiek een winnaar. De finalist die de meeste stemmen krijgt van het publiek wint o.a. een optreden in Café Stiel’s en het openingsoptreden op Koningsdag: Live op de Nieuwe Groenmarkt.

Deelnemers

  • Babooshka: “Babooshka brengt je in een duistere droomwereld waarin rotsvaste riffs, overweldigende synthesizers, prachtige meerstemmigheid en verbluffende drums centraal staan.”
  • Pastinaak en de Vergeten Groenten: “Als een kameleon kleurt de sound van Pastinaak zich mee met de persoon waar het nummer over gaat: van rock tot pop, reggae tot smartlap, iedereen klinkt anders.”
  • Tony Clifton: “Garage rock ’n roll”
  • Peer Pressure: “Peer Pressure laat je samen met zijn te gekke band dansen op zijn energieke popsongs, waarin meisjes vaak de hoofdrol spelen.”
  • Precursor: “Precursor staat voor een energieke mix tussen techno en electronica.”
  • Total Seclusion: “Melodische hardcore punk gedreven door waanzin, fascinatie, cynisme en frustratie.”

Promoalbum
Van alle finalisten zijn tracks opgenomen voor een promotiealbum. Al deze nummers zijn vanaf deze week te downloaden en te streamen via www.robacdaaward.bandcamp.com. Na de finale zullen de opnames ook op iTunes en Spotify verschijnen.

Steun de Rob Acda Award
Stichting Rob Acda Award wil in het huidige culturele klimaat op eigen benen blijven staan, vernieuwend zijn en de teruglopende subsidies opvangen. Daarom zijn er tijdens de finale lootjes te koop waarmee direct de Rob Acda Award wordt gesteund en ook nog eens kans gemaakt wordt op een echte Jack Daniels gitaar!

Rob Acda Foto Award
Alle voorrondes van de Rob Acda Award zijn vastgelegd door deelnemers aan de Rob Acda Foto Award. Tijdens de finale wordt ook de winnaar van de Foto Award bekendgemaakt. Lieke Hartmans, John Hardenberg, Jelte van Boheemen en Peter van Heun strijden in deze competitie om die felbegeerde beker. Daarnaast krijgt de winnaar een plek in het fototeam van Bevrijdingspop en een waardebon van Unfold t.w.v. € 150,-.

De zaal gaat open om 19:30 uur en de eerste act zal om 20:00 uur beginnen. De entree bedraagt € 8,- in de voorverkoop, of € 9,- aan de deur, excl. servicekosten. De voorverkoop is gestart via www.patronaat.nl. Kijk voor meer informatie op www.robacdaaward.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen