Tony Clifton wint Rob Acda Award 2016/2017

Foto: Lieke Hartmans

Tony Clifton is de grote winnaar van de Rob Acda Award 2016/2017. In een gevarieerde finale namen zij het op tegen Babooshka, Peer Pressure, Total Seclusion, Pastinaak en de Vergeten Groenten en Precursor.

Tony Clifton wint onder andere een optreden op Bevrijdingspop 2017, een opnamedag bij Studio Helmbreker, een videoclip geschoten door Haerlems Bodem en een optreden tijdens het Haerlemsche Helden Festival.

Sexy powertrio
De jury, bestaande uit Maarten Claus (Patro University, Parksessies), Suus de Groot (Sue The Night), Paul Heijink (Kaiser Management), Daniel Nagelkerke (Patronaat) en Kelsey Coockson (Universal Music Publishing), was unaniem over de winnaar van de avond: “Hier staat een sexy powertrio, waarvan elk deel zijn unieke bijdrage levert. Tony Clifton heeft steengoede songs met een randje, en is stiekem toch ontzettend catchy.”

Publieksprijs en Young Art Festival
Pastinaak en de Vergeten Groenten wisten het publiek voor zich te winnen. Met de publieksprijs hebben zij een optreden in café Stiels en de openingsact op Koningsdag: live op de Nieuwe Groenmarkt in de wacht gesleept. Young Art Festival heeft de keuze laten vallen op Total Seclusion als onderdeel van hun programma voor 2017.

Precursor
De tweede plaats ging naar Precursor. Hij brengt diepe techno soundscapes, balancerend tussen het experimentele en stampwerk. Dat maakt het een meeslepende performance, mede door de mooie visuals.

Peer Pressure
De derde plek van de avond ging naar de energieke en groovende Peer Pressure. Peer zijn stem en performance zijn twee van de sterkste punten van de act en de spanningsboog heeft een goede opbouw.

Rob Acda Foto Award
Naast de muzikale prijzen was er zoals altijd ook weer de Rob Acda Foto Award te winnen. De wedstrijd voor popfotografie is dit jaar gewonnen door Lieke Hartmans. De jury zegt over de serie van de fotograaf: “Zeer sfeervolle beelden die tegelijkertijd laten zien wat Lieke bedoelt met de foto’s. Haar verse, bijna prille blik kan meer laten zien dan een reportage.” Aldus de fotojury. Als beloning krijgt zij een waardebon van drukkerij Unfold t.w.v. €150,- , een betaalde fotoshoot met de winnaar Rob Acda Award 2016/2017 en zij treedt toe tot het fototeam van Bevrijdingspop 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen