The Green Bottle winnaar Waste Away Challenge

Foto: Waste Away Challenge

Vrijdag 27 januari 2017 heeft de finale van de Waste Away Challenge plaatsgevonden op het Kennemer College in Beverwijk, waarbij het project ‘The Green Bottle’ als winnaar uit de bus is gekomen.

De Waste Away Challenge is een educatief programma op het voortgezet onderwijs over het verminderen van (zwerf)afval. Van het Kennemer College hebben ongeveer 125 vwo-leerlingen hieraan deelgenomen. Wethouder Jaqueline Dorenbos was tijdens de finale als jurylid aanwezig. Tom, Sam en Sten uit 3 vwo zijn als winnaar uit de bus gekomen. Wethouder Jaqueline Dorenbos: “Het is echt goed om te zien hoe de leerlingen in teamverband, binnen twee weken, tot een uitgebreid plan komen om zwerfaval te verminderen.”

The Green Bottle
De leerlingen waren uitgedaagd een businessplan te maken om het afval te verminderen. Tom, Sam en Sten hadden het idee om van plastic flessen nieuwe bloembakken te maken en startten het project onder de naam ‘The Green Bottle’. Het concept betreft een duurzame oplossing waarbij plastic met minimaal energieverbruik wordt hergebruikt. Zij waren in staat vier prototypes te presenteren. Daarnaast hadden zij ook een filmpje gemaakt. “The Green Bottle had het meest uitgewerkte en creatieve plan. Daarnaast presenteerden zij hun plan erg goed. Ze hebben zelfs een webshop waar de bloembakken te bestellen zijn”, aldus wethouder Jaqueline Dorenbos.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen