Column van de Dag / De Zoldertrap

Foto: Pixabay

Iedere twee weken verzorgt Barbara Middendorp en met een knipoog geschreven mode-column op Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl. Vandaag neemt ze, in haar eerste column, haar lezers mee de zoldertrap op.

De Zoldertrap
Terwijl de eerste blaadjes van de bomen vallen, de kaarsjes weer aangaan én stamppot op het menu staat, breekt ook de lange weg richting de zoldertrap weer aan. Die zolder, waar de warme breisels, comfortabele vesten en jassen met capuchon ongeduldig hangen te wachten op het moment waarop ze naar beneden mogen, klaar om na een lange zomerstop te worden ingezet voor een nieuw modeseizoen.

En op die zolder gebeuren ieder jaar weer onverwachte dingen. Opeens hebben verschillende ‘diamanten’ van vorig seizoen al hun glans verloren en blijkt je lievelingstrui van vorig jaar de pauze van een half jaar toch niet helemaal goed te hebben doorstaan. Ook kan zo’n regenachtige zondagmiddag op zolder zorgen voor onverwachte meevallers, bijvoorbeeld de hereniging met dat vest dat je nog vlak voor de zomer in de uitverkoop hebt gescoord en eigenlijk stiekem een beetje vergeten was.

Waar vaak voor de ‘wederhelft in het huishouden’ alles op zolder gezien wordt als oude rommel, zit er voor veel van ons toch een belangrijk stukje geschiedenis in die stoffige koffers. “Dit jasje had ik aan toen….” of “ OMG, die avond dat ik deze jurk droeg…”. We kennen ze allemaal, die items waar zoveel herinnering aan kleeft dat je ze, ondanks het feit dat het écht niet meer kan, gewoonweg niet in de ‘Zak van Max’ kunt stoppen.

(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay)

In ieder damesblad kom je in deze periode van het jaar wel de tips en trucs voor het opschonen van je kast tegen. Theorieën over tien stuks in de zak en  kritische blikken vliegen ons om de oren en het lijkt bijna de beklimming van de Mount Everest om die stap richting de zolder te maken. Maar waarom eigenlijk?

Een middagje oude foto’s bekijken met de familie is toch ook reuze gezellig! Ga met een fles wijn of een reep chocolade onder je arm die zolder op! Lach je rot of pink een traan weg bij iedere herinnering die je aan een bepaald kledingstuk hebt. Gooi weg wat er écht niet meer uitziet. Omarm je onverwachte meevallers en koester je herinneringen…ook al passen ze misschien niet meer of hebben de motten er wilde uren mee beleefd. Trek je niets aan van de opruimtheorieën, dat extra jaartje in die koffer moet ook nog wel lukken!

En dan breekt de tijd aan om nieuwe geschiedenis te gaan schrijven! De zoldertrap af met de items die nog wel passen en waar je blij van wordt,  de winkels in om aan te vullen wat nodig is om je wintercollectie hip en beeldig te maken en dan liggen er weer zes maanden voor je om nieuwe herinneringen te gaan creëren voor volgend jaar, same time same place!

Veel plezier!
Barbara

Kijk voor meer over Barbara en haar mode op de Facebookpagina Helene By Barbara

(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen