Gratis workshop ‘Duurzaam omgaan met afval’

Foto: Greenbizz IJmond

Om ondernemers in de IJmond te informeren over de mogelijkheden van afval op bedrijventerreinen en ze te faciliteren in het verdienen op afval, organiseert GreenBiz IJmond een gratis workshop.

De workshop vindt plaats op donderdag 27 oktober van 13.30 tot 15.00 uur bij Abeko in Beverwijk aan de Kanaalweg 2A. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Bij voldoende animo wordt een tweede workshop georganiseerd.

Afvalvermindering, -scheiding en inzameling op bedrijventerreinen kan duurzamer en goedkoper. Dat maakt afval een interessant thema voor ondernemers. Tegelijkertijd biedt afval ook kansen voor bedrijven om onderling samen te werken. GreenBiz IJmond wil ondernemers helpen duurzamer om te gaan met afval, waarbij ook kostenbesparing een grote rol speelt.

Samenwerking met TU Delft
De gratis workshop wordt gegeven door J.H. Welink van de TU Delft. TU Delft is, in opdracht van Provincie Noord-Holland, bezig met een onderzoek gericht op het verminderen van kosten voor bedrijfsafval en het matchen van bedrijven om afval te recyclen.

GreenBiz-project Afval
De workshop moet bijdragen aan de doelstelling van het Afval-project van GreenBiz IJmond, om samen met ondernemers een bijdrage te leveren aan het milieu en tegelijkertijd bedrijven de kans bieden kosten te besparen op afval.

Deelnemen?
Wie aan deze of eventueel een volgende workshop wil deelnemen kan zich aanmelden via [email protected]. Gevraagd wordt om vooraf een kopie van de afvalfactuur te sturen voor een analyse en benchmark (kosten per soort afval, etc.). Uiteraard worden deze gegevens vertrouwelijk behandeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen