Geen schoenen meer uit op Schiphol

Foto: Pixabay

Technologisch bedrijf SG11 (Stage Gate 11) en het Haarlemse interieurbouwbedrijf Intos hebben met elkaar de eerste schoenenscanner ter wereld ontwikkeld: de Delta R Shoescanner.

Dit meldden Michiel Poppink, mede-eigenaar SG11 en Jan-Willem Spanjaart, manager Business Development INTOS deze week in het zakentijdschrift Emerce.

De schoenscanner is een detectieapparaat dat op basis van licht werkt. Luchthavens kunnen met de Shoescanner secuurder en sneller reizigers opmerken die onveilige en ongewenste stoffen, zoals explosieven, in hun schoenen verbergen.

Het apparaat scant de schoenen van voorbij lopende reizigers met de hulp van lichtstralen. “Je merkt er niets van. En het grote voordeel is dat je je schoenen aan kan houden”, aldus Michiel Poppink.

Nieuwe detectietechnologie
De Shoescanner is een van de producten die gebaseerd is op de UV-scantechnologie waar het nog jonge bedrijf SG11 sinds vorig jaar de exclusieve mondiale rechten van heeft bemachtigd en verder heeft ontwikkeld. De technologie, ontdekt door de Universiteit van Florida, detecteert materiaalsporen op basis van UV-reflectie. Het vergelijkt de uitgezonden met de reflecterende lichtstraal en kan, omdat elk materiaal zijn eigen unieke patroon heeft,  snel en nauwkeurig sporen van bijvoorbeeld explosieven of narcotica herkennen.

Het Haarlemse interieurbouwbedrijf Intos is verantwoordelijk voor het ontwerp van de behuizing voor de scanner.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen