Open Dag Modelspoorclub 1313 méér dan zomaar ‘met treintjes spelen’

Foto: 251tv

Een bijzondere gebeurtenis afgelopen zondag 29 januari in het FABO gebouw aan de Zienlaan in Uitgeest. Op die dag organiseerde Modelspoorclub 1313 een open dag waarop van alles te zien was op het gebied van modelspoortreinen.

Trip down memory lane
Voor de ouderen was het even alsof de tijd had stilgestaan: een heerlijke ‘trip down memorylane’, naar de tijd van de Märklin en Fleischmann treinen, de Faller huisjes en MiniTrix. Even terug naar de tijd zonder computers, toen de modelspoorbaan nog het ultieme stuk speelgoed was wat je als jongen kon krijgen.

Raadhuis en station Uitgeest op schaal
Toch is het zeker niet zo dat de modelspoorbaan puur is voorbehouden aan de ‘senioren’, want ook de jongeren bleken zich prima te vermaken bij de opgestelde complete treinbaan met tot in detail uitgevoerde gebouwen, waaronder het oude raadhuis en het oude station van Uitgeest.

De modelbaan vormde het centrale onderdeel van de dag en was het resultaat van talloze uren werken door de ervaren modelbouwers van Modelspoorclub 1313, die er ook nu weer in waren geslaagd om alles zo realistisch mogelijk op schaal na te bouwen.

Modelbouwers
Hóe ze dat precies doen kond iedereen deze dag met eigen ogen zien op de begane grond, waar een groep modelbouwers aanwezig was die de bezoekers alles vertelden over de modelbouw en over de fijne kneepjes van het vak.

Info over Modelspoorclub 1313
Wie door deze dag of door het zien van onderstaande video van 251tv geïnfecteerd is door het modelbouwvirus is van harte welkom om eens te komen kijken of informatie in te winnen bij Modelspoorclub 1313. Natuurlijk kun je ook kijken op de website van Modelspoorclub 1313 

Hieronder een filmimpressie van de open dag door 251tv

Meer 251tv-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen