Foto van de Week: de ‘meeuw’ van Duijff

Foto: Charles Duijff

In de rubriek ‘Foto van de Week’ vandaag ‘de Meeuw’ van Charles Duijff, fotograaf en redacteur voor Bloemendaal- en Heemstede.Nieuws.nl

Mooi gezicht, die meeuw, toch is de waardering voor deze ‘gevleugelde vriend’ heel wisselend. Enerzijds geeft de meeuw met zijn doordringende gekrijs het ultieme strandgevoel. Anderzijds ervaart men het toch als ‘minder’ als zo’n brutale vogel er plotseling vandoor gaat met jouw net bij de viskar ‘gescoorde’ haring. Dit komt regelmatig voor in Zandvoort, waar de meeuwen hun jachtterrein al lang hebben verlegd van de open zee naar de karren van Kroon, Floor en andere aanbieders van zeevruchten.

Toch zijn er nog van die dagen waarop de natuurlijke elementen het winnen van het doorzettingsvermogen van de toerist en de gemiddelde strandwandelaar. Van die dagen dat de wind heerst en de regen striemt. Van die dagen waarop de meeuw te aanschouwen is in zijn meest natuurlijke vorm… jagend boven zee.

Dat niet alleen een meeuw, maar ook een Duijff zich onder alle weersomstandigheden thuis voelt op het strand bewijst deze foto, gemaakt door Charles Duijff, redacteur van Bloemendaal- en Heemstede.Nieuws.nl, die hiermee tekent voor de ‘Foto van de Week’.

Foto (met tekstje) insturen
Ook een leuke foto met een toepasselijke tekst? Stuur ‘m naar [email protected] en misschien wordt jouw foto geplaatst als ‘Foto van de Week’.

Klik hieronder voor de grote versie van de ‘Foto van de Week’ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen