Column van de Dag / Mijn stemadvies

Foto: Barbara Middendorp

Iedere twee weken verzorgt Barbara Middendorp en met een knipoog geschreven mode-column op Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl. Vandaag haar achtste column, waarin zij tot de conclusie komt politiek en mode één ding met elkaar gemeen hebben: KEUZESTRESS!

Mijn stemadvies
(door Barbara Middendorp)

Vorige week stuurde ik de redactie van BeverwijkNieuws een mail waarin ik  aangaf dat mijn column over mode ietsiepietsie later was omdat ik er, aan de vooravond van de verkiezingen, graag een politiek tintje aan wilde geven.

Dat moest namelijk niet zo heel ingewikkeld zijn aangezien de keuzestress in zowel de politiek als in de kleding niet zover uit elkaar liggen. Persoonlijk heb ik daar tijdens de inkoop vaak mee te maken en ben ik dagelijks driftig en vol goede moed bezig met het doorspitten van de partijprogramma’s van mijn merken. Wάάr zit de vernieuwing, waarin onderscheiden ze zich, wat is hun plan voor de toekomst?

Sommige merken sneuvelen dan ook tijdens mijn kabinetsvorming  maar worden weloverwogen vervangen door nieuwe coalitiepartijen die wél meedenken over de toekomst en laten zien dat niet alleen de stoepen in ons aanstaande nieuwe centrum, maar juist ook de dames die daarop lopen beeldig mogen zijn!

Duurzame variant of ‘leuk voor een keertje’
Bij m’n klanten merk ik die keuzestress ook regelmatig, Gaan we voor de duurzame variant, kies ik voor de ‘leuk voor een keertje’ versie of ga ik voor bewezen betrouwbaarheid met een frisse aanvulling.

Maar goed, dat zou een saai verhaal worden dus ik besloot de lijsttrekkers eens even te voorzien van een nieuw imago. Daar is de vertraging opgetreden want ik begon heel dapper met de dames in de politiek maar toen ik aankwam bij de mannen belande ik per ongeluk in een marathonsessie dvd kijken. House of cards,  Pride and Prejudice ( dat kwam door Mark Darcy/Rutte)  en dan is de stap naar Bridget Jones natuurlijk zo gemaakt.
Ook geen goed idee dus, want als dat bij iedere lijsttrekker zo lang zou duren zouden we bij de volgende verkiezingen pas klaar zijn.

‘Je lacht zo lief…’
Even heb ik er nog over nagedacht om zelf een politieke partij te beginnen, dat doet tegenwoordig iedereen, dus waarom ik niet? Vol trots wilde ik dan ook aan u presenteren, de nieuwe partij ; “Ieder meisje heeft recht op een inloopkast”. Maar goed, mijn partijprogramma paste nog makkelijk onder de tekst op het A4’tje van Geert en ruzie met Sybrand wil ik ook niet (ken namelijk écht het hele Wilhelmus niet uit m’n hoofd), dus heb besloten me eerst verder te verdiepen in de hele kwestie. Voordat je het weet sta je tegenover Jesse in het debat en kom je niet verder dan ‘ Je lacht zo lief…’ Dat zou gênant zijn.

Boze witte vrouw
Maar gelukkig was de redding nabij. Ik vond een artikel in een krant dat ging over de ‘Boze witte vrouw‘. Nou, hoeveel inspiratie heb je nodig! In iedere talkshow, krant en ook in de debatten zie je tegenwoordig boze mensen. Persoonlijk vind ik dat jammer. Om het hele politieke gedoe ligt zo’n zweem van agressie. Je ziet het op t.v. maar daardoor trekt het ook letterlijk de huiskamers in. Het is bijvoorbeeld in verkiezingstijd nooit handig om een verjaardag te vieren, voordat je het weet zit er aanhang van verschillende partijen in je woonkamer en probeer dan de bitterballen maar van de muur te peuteren.

Maar goed, de boze witte vrouw. In dat artikel stond dus een conversatie tussen twee dames op een winterfestival  en daarbij merkte één van de dames op dat ze haar man altijd voor haar laat kiezen en stemmen.

Hoewel ik me, ondanks al het gedoe, prima vermaak in verkiezingstijd,werd ik hier echt verdrietig van. Natuurlijk is het zo dat we er trots op moeten zijn dat we hier in Nederland zelf onze keuzes mogen maken. We mogen zeggen wat we vinden. En deze mevrouw heeft dus ook het volste recht om haar man voor haar te laten stemmen. Daar heb ik me niet mee te bemoeien. Maar ik vind het zo zonde. Kiezen vind ik juist zo’n voorrecht!

Eigenlijk is politiek best te vergelijken met kleding. Er zal nooit een partij zijn die qua ideeën zo naadloos bij je aansluit als een op maat gemaakte couture jas. Kies gewoon een partij zoals je je confectie kleding uitzoekt. Je moet je er prettig bij voelen en het moet passen bij je persoonlijke omstandigheden.

Het meest gebruikte woord van 2017 is volgens mij nu al het woord “gamechanger”.
Mijn stemadvies voor jullie allemaal is dan ook: Trek iets leuks aan morgen, kies en geniet van het feit dat je mag kiezen! Morgen is jouw dag,  je gaat namelijk werken aan de gamechanger van je eigen toekomst!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen