Hoenderdaell: Bijzondere dierentuin in de polder

Foto: Wim Meijer Fotografie

We kennen allemaal Blijdorp, Artis, Burger’s Zoo en Ouwehand. Veel minder bekend bij het grote publiek is Landgoed Hoenderdaell in het Noord-Hollandse Anna Paulowna. Een bijzondere dierentuin in de polder.

Wat Hoenderdaell zo bijzonder maakt? Misschien wel het feit dat het zo anders is dan de bekende dierentuinen. Niets ten nadele van al die andere mooie dierenparken, maar niemand kan er omheen dat Hoenderdaell uniek is. Dat unieke vertaalt zich vooral in het feit dat veel dieren, ook voor kinderen, goed benaderbaar en zelfs letterlijk aaibaar zijn, zoals de Alpaca’s, de ringstaartmaki’s en de Lori’s. Terug naar de natuur
Ook onderscheidt Hoenderdaell  zich ten opzichte van andere dierenparken omdat het is gebouwd met niet de bezoekers, maar met de dieren als uitgangspunt. Het primaire doel is dierenwelzijn, waarbij met name dieren in nood worden opgevangen met als streven deze weer terug te plaatsen in de natuur. Een typisch voorbeeld daarvan is ‘Stichting Leeuw’ dat op het landgoed een groot opvangcomplex heeft gebouwd voor ontheemde katachtigen. Daarnaast zorgt Hoenderdaell ook voor een ‘mooie oude dag’ voor onder andere ‘gepensioneerde’ circusleeuwen en voor bruine beren uit Bulgarije.

Vorig jaar besteedde Beverwijk Nieuws al een week lang aandacht aan dierenpark Hoenderdaell, toen in het kader van het feit dat het park werd uitgeroepen tot het ‘Leukste Uitje van Noord-Holland’. Vandaag doen we dat nog een keertje dunnetjes over met een fotoserie die aantoont dat Hoenderdaell meer dan de moeite waard is voor een bezoekje op een mooie lentedag.

Voor meer informatie over Landgoed Hoenderdaell kun je kijken op de website www.landgoedhoenderdaell.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen