45-kilometervoertuig schiet achteruit tegen gevel 

Foto:

BEVERWIJK – Bij een eenzijdig ongeval in Beverwijk is vanmiddag een 45-kilometervoertuig met twee inzittenden tegen een gevel gereden. De bestuurder reed rond twee uur achteruit uit een invalidenparkeerplaats op het Frank Sinatraplein, toen hij de controle over het voertuig verloor.

Het wagentje schoot met hoge snelheid achteruit de stoep op, miste op een haar na een fietser en kwam met een flinke klap tegen de muur van Winkelcentrum Wijkerbaan tot stilstand. Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd om assistentie te verlenen.

20141219wijkerbaan-7

Na onderzoek door ambulancepersoneel konden beide inzittenden op eigen kracht uit het wagentje komen. De bestuurder is vervolgens in de ambulance behandeld en voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de rijvaardigheid van de oudere man.

De gevel raakte beschadigd, maarn niet ontzet. Het wagentje had grotere schade opgelopen door de klap. Een bergingsbedrijf heeft het 45-kilometervoertuig weggesleept. Het ongeval trok veek bekijks van winkelend publiek.

Foto: Mizzle Media

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen