Twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Foto: Leo Tillmans

BEVERWIJK – Een Koninklijke onderscheiding is een blijk van waardering van de Nederlandse Regering voor mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Zowel mevrouw S. van der Kooi als de heer B.H. Piëst voldeden meer dan aan deze criteria en kregen daarom op zondagochtend door loco-burgemeester Tim de Rudder, ieder een Koninklijke onderscheiding opgespeld.

Mevrouw Van der Kooi en de heer Piëst zijn door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun langdurige verdiensten voor achtereenvolgens de Gereformeerde Kerk Beverwijk en de Protestantse Gemeente Beverwijk.

Beide personen hebben zich gedurende een lange periode enorm ingezet voor de protestantse geloofsgemeenschap in Beverwijk, waarbinnen zij onder meer uiteenlopende bestuurs- en andere functies hebben bekleed. Daarnaast is mevrouw Van der Kooi actief binnen de commissie aangepaste gezinsdiensten IJmond, alsmede de landelijke PVO (protestantse vrouwenorganisatie).

De heer Piëst is tijdens de aanloopjaren van de Voedselbank IJmond-Noord zeer actief geweest binnen deze maatschappelijke organisatie. Voorts kent hij op dit moment nog een sterke betrokkenheid bij de Odd Fellows en de PCOB (protestants christelijke ouderenbond).

Fotografie door Leo Tillmans

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen