112

Plofkraak in H’kerk: Teller in regio loopt op naar drie in tien dagen

HEEMSKERK – Een geldautomaat in het centrum van Heemskerk was in de nacht van zondag op maandag het doelwit van een plofkraak. De automaat aan de Kerkweg werd rond half vijf opgeblazen, waarbij gebruik gemaakt is van gasflessen. Dit is in Beverwijk en Heemskerk inmiddels de derde plofkraak in tien dagen tijd.

De politie was snel ter plaatse en zette direct een zoekactie op touw naar de dader(s). Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. Een woning boven de geldautomaat werd enige tijd ontruimd. De brandweer kwam ter plaatse om te beoordelen of de situatie veilig was.

Brandweermensen hebben metingen verricht en geïnspecteerd of er sprake was van instortingsgevaar. Toen er geen acuut gevaar bleek, konden de bewoners terugkeren naar hun woning.

2014122_Plofkraak-12
De schade aan de pinautomaat is groot. De gevel was volledig weggeslagen en onderdelen van de automaat lagen zelfs aan de overkant van de straat.

Het is nog onduidelijk of er buit gemaakt is bij de plofkraak. De recherche is een onderzoek gestart. De Kerkweg was tussen de Ruysdaelstraat en het Kerkplein afgesloten voor het verkeer.

Fotografie door Mizzle Media

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen