Open Nederlands Kampioenschap Dodgeball 2016

Foto: Bounz

Zondag 11 december 2016 organiseert de Nederlandse Dodgeball Bond (NDBB) samen met de Nederlands Handbal Bond (NHV), de Koninklijke Gymnastiek Unie (KNGU) en Bounz het Open Nederlandse Kampioenschap Dodgeball.

Voor dit Nederlands kampioenschap hebben zich 44 senioren teams geplaatst. De teams komen op 11 december, vanuit het hele land, naar Bounz Amsterdam en Bounz Beverwijk.

De wedstrijden starten om 09.30 uur in Amsterdam en Beverwijk. Rond 17.30 uur zal de grote finale plaatsvinden in Amsterdam en weten we wie zich de Nederlands Kampioen Dodgeball van 2016 mogen noemen.

Trefbal op trampolines
Dodgeball, in Nederland door Bounz geïntroduceerd als trefbal op trampolines, is een nieuwe sport. In plaats van trefbal op het schoolplein of in de gymzaal wordt er nu gespeeld op een  megatrampolineveld, de Bounz Arena. Bounz is in 2011 aangemerkt als project “Proeftuinen nieuwe sporten spelvormen” van NOC*NSF en is eveneens aangesloten bij de KNGU.

Een van Amerika’s snelst groeiende sporten
Het spelen van trefbal op trampolines is razend populair in Amerika en is daar één van de snelst groeiende sporten. Het is een combinatie van fun, entertainment en (bal)sport en je kunt het op ieder niveau met plezier spelen. Het is tevens zeer laagdrempelig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen