Simultaanschaak voor basisscholen in Telstar stadion

Foto: Tata Steel

Tata Steel organiseert op woensdag 18 januari in het kader van het Tata Steel Chess Tournament traditiegetrouw een schaaksimultaan voor basisscholen in het Telstar stadion.

Hans Böhm
In een echt voetbalstadion schaken tegen en tips krijgen van onder meer grootmeester Hans Böhm is bijzonder. Wat deze simultaan nóg specialer maakt is dat wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en een aantal andere internationale schaaktoppers een kijkje komen nemen bij de partijen. Zij spelen op hun vrije middag een voetbalwedstrijd bij Telstar en komen dan in de rust op bezoek bij de simultaan. Een aantal profvoetballers van Telstar zal ook meedoen aan de simultaan.

Aanmelden scholen
Scholen kunnen zich tot 21 december aanmelden voor de simultaan. Dat kan door een mail te sturen aan: [email protected]. De scholen worden op 18 januari om 13.00 uur verwacht in het Telstar stadion voor de schaaksimultaan. De partijen starten om 13.30 uur en duren tot ca. 16.00 uur.

De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament  vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017. Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen