Schaakgrootmeesters Tata Steel Chess Tournament voetballen bij Telstar

Magnus Carlsen (links) en Loek van Wely in 2016
Magnus Carlsen (links) en Loek van Wely in 2016
Foto: Tata Steel

Op woensdag 18 januari vindt in het stadion van Telstar (Velsen-Zuid) een bijzondere voetbalwedstrijd plaats: Schaakgrootmeesters van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers stappen dan het veld op om samen met spelers uit de selectie van Telstar een vriendschappelijke wedstrijd te spelen.

Het karakter mag dan vriendschappelijk zijn, maar het zal er ongetwijfeld fel aan toegaan, gegeven de gedrevenheid die topsporters als Carlsen, Karjakin en Loek van Wely kenmerkt. De wedstrijd begint om 13.30 uur en is voor belangstellenden gratis bij te wonen. De grootmeesters spelen tweemaal 30 minuten en zullen in de rust een kijkje nemen bij de simultaanwedstrijd voor basisscholen, die tegelijkertijd bij Telstar plaatsvindt.

Van Telstar Stadion naar de Kuip
Op donderdag 19 januari treden de Tata Steel Masters wederom aan in een voetbalstadion, de Kuip in Rotterdam, maar dit keer om er als onderdeel van Tata Steel Chess On Tour hun 5e ronde te schaken.

De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament  vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017. Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen