Mondhygiënist op bezoek bij ‘t Zeepaardje

Foto: SWB

Maandag 30 januari is mondhygiënist Astrid Bleeker op bezoek geweest bij peuterspeelzaal ’t Zeepaardje in Wijk aan Zee.

Op dit moment wordt in deze peuterspeelzaal (deel uitmakend van Stichting Welzijn Beverwijk) gewerkt met het thema “Gezond”. Zo wordt bijvoorbeeld diksap regelmatig vervangen door water en is er aandacht voor gezond eten en drinken én tandenpoetsen.

Tanden tellen en drakentanden poetsen
Astrid Bleeker, mondhygiënist bij de kliniek voor tandheelkunde Heemskerk en bij tandartsenpraktijk Smithuis in Heemstede, kwam deze dag uitleg geven aan de peuters over tandenpoetsen. Zo liet ze zien hoe een tandarts eruitziet, telde zij samen met de kinderen tanden en poetste ze ook de tanden van de kinderen die dat wilden. De kinderen mochten ook zelf hun tandenpoetsen, of die van het gebit van ‘het kleine draakje’.

Alle kinderen kregen een tandenborstel, kindertandpasta, een tandenpoetsdiploma en een folder mee naar huis, waarin de ouders meer kunnen lezen over het bezoek aan de tandarts en de mondhygiënist door kinderen.

Tandarts en mondhygiënist voor kinderen vergoed door verzekering
“Wat veel ouders niet weten, is dat het bezoek aan de tandarts of mondhygiënist voor kinderen onder de 18 jaar wordt vergoed door de ziektekostenverzekering. Het is heel goed én heel belangrijk om al op jonge leeftijd naar de tandarts te gaan om je kind te laten wennen” vertelt Astrid, “hoe eerder het voor het kind een gewoonte is om tanden te poetsen en naar de tandarts te gaan, hoe beter het is.”

De kinderen reageerden erg enthousiast en de ochtend was dan ook een groot succes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen