Heemskerker Van der Vaart op de bank, naast Sabia

Foto:

De plaatselijke ‘voetbaltempels’  in Beverwijk en Heemskerk maken zich op voor WK vuurwerk. Vrijdagavond om 21.00 kansen voor Sneijder & Co om zich te revancheren. In 2010 verloren we de finale tegen het ‘tikkie takkie’ voetbal van Spanje. Om het WK gevoel wat op te warmen, een kleine voorbeschouwing op de wedstrijd van vrijdagavond!

Thuis op de bank
De Heemskerker Rafael van der Vaart zit dit WK niet naast Huntelaar, maar wellicht wel naast zijn vriendin Sabia op de bank. Van der Vaart, de voetbalheld van Beverwijk en omstreken, is achter gebleven met een blessure aan zijn kuit. De creatieve middenvelder had in dit elftal, misschien wel de ideale speler of wissel kunnen zijn voor de nummer 10 positie.

Elftallen
Er is in vier jaar tijd bij Nederland een flinke bezem door de selectie gehaald. Want.. Zoals het er nu naar uitziet speelt Nederland slechts met vier spelers in het elftal die ook in de finale van 2010 met een rugnummer het veld in mochten lopen van de bondscoach. Bij Spanje zijn dit 9 spelers (!). Of dit een voordeel of nadeel is..
Sergio Ramos van Spanje: ’’
Wij hebben bijna dezelfde spelers met dezelfde trainer, speelwijze en spelfilosofie. Oranje heeft de meeste veranderingen ondergaan. Er zijn veel nieuwe verdedigers toegevoegd, de trainer is iemand anders en ze spelen ook in een ander systeem dan voorheen. Met vijf verdedigers en meer op de counter. Wij gaan ons niet aanpassen.” 

Wat als momentje
Steekpass van Sneijder de diepte in, Robben alleen op Casillias af, Robben schiet…. REDDING Keeper!!
Iedereen kan zich dit moment herinneren als een ‘WAT ALS MOMENTJE ‘.  Sneijder deze week voor de camera van de NOS:  ‘ wedstrijden als deze worden beslist op details’. Kunnen de ‘jongens’ de scherpte brengen op dat ene steekpasje van Sneijder? Wordt Van Persie nu ook echt een held in Oranje en schiet hij net als Van Basten op het juiste moment de bal over de keeper?

Hollandse school blijft in de lage landen achter, dit jaar een gouden driehoek
Geen Hollandse school in Brazilië. De voetbal filosofie en levensaders van de Nederlandse school, het systeem 4-3-3, aanvallend en dominant voetbal op de helft van de tegenstander, moet even plaats maken voor het resultaat. We zullen de tegenstanders moeten gaan verslaan met een gouden driehoek of wellicht bij doelpuntenmachine een gouden triangel..?

Hoe dan ook, we staan achter onze oranje leeuwen, WE gaan winnen in Brazilië.

Mits… zij verliezen natuurlijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen