112

Politie pakt vluchtende inbrekers

Castricum – Vrijdagochtend om 2.30 uur stond een bewoner van Akersloot bij het zoeken naar wat ‘gerommel en geluid’ oog in oog met een inbreker. De inbreker was zo geschrokken dat hij vluchtte. De politie zette een achtervolging in op de A9.

Midden in de nacht hoorde de bewoner van een woning aan het Kerkemeer geluid, ging kijken en ziet voor zich een man die de deur probeerde open te breken. Deze ging er na de confrontatie, als een haas vandoor. De politie werd direct gebeld, maar intussen reden de twee auto’s al met hoge snelheid Akersloot uit.

dqe7hatyek1vj8fcwd6p2x96v

De politie zette een achtervolging in over de A9 in de richting van Heemskerk en daarna weer terug in de richting van Alkmaar. Bij de afslag Uitgeest verloor één van de vluchtauto’s de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Dit gebeurde op de Kennemerstraatweg, ter hoogte van de Zuidkerkenlaan. Een bijrijder ging er hardlopend vandoor, maar werd even later aangehouden aan de Vuurbaak. Beide verdachten, Amsterdammers van 22 en 23 jaar, zijn naar het ziekenhuis overgebracht met onbekend letsel. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen.
Het tweede voertuig is ontkomen in de richting van Alkmaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen