112

Eigenaresse gestolen fiets zet diefstal online (update 13.10 uur)

BEVERWIJK – Een vrouw uit Heemskerk die op donderdagmiddag slachtoffer werd van een fietsendiefstal aan de Meerstraat, heeft een flinke beloning beloofd voor degene met de gouden tip. De man die haar fiets  heeft ontvreemd, en te zien is op videobeelden, heeft ze gepost op haar Facebookpagina.

Op de beelden is te zien dat een man en een vrouw voorbij de elektrische fiets lopen op de Meerstraat. De man die in het voorbij gaan bekijkt of de fiets in het slot staat, loopt vervolgens vol tegen een reclamezuil aan. Na de wat onhandige botsing overhandigt hij een flinke tas aan een vrouw die naast hem loopt en draait zich dan om richting de fiets. Hij kijkt de kadowinkel waar de fiets staat geparkeerd nog even binnen, om daarna brutaal op de pedalen te stappen en in de richting van de Beverhof te fietsen.

aamwm1llkfq80wlwckipdhmrb

Eigenaresse Nelleke van Lith laat het er niet bij zitten en looft een bedrag van € 500,00 uit voor de gouden tip die leidt naar het terug vinden van haar fiets. Klik hier om de videobeelden te bekijken, waarop de dader(s) en diefstal te zien zijn.

Update 13.10 uur

De politie wist dezelfde dag nog een 34-jarige Beverwijker te arresteren. Het NHD heeft de eigenaresse Nelleke van Lith gesproken: ,,Ik was bepakt en bezakt, moest spullen binnen zetten en kreeg meteen vragen op me af toen ik binnen kwam. Ik ging gelijk aan het werk. Een kwartier later dacht ik: mijn fiets staat niet op slot! Toen was ie al weg. Ik werk me uit de naad en zo’n figuur komt dan je spullen pikken. Dat maakte me nog het meest boos.’’ Ze vervolgt: ,,Ik ben plat gebeld door mensen die hem kenden. Ze wilden graag de beloning hebben.’’

De fiets (twv € 3.000,–) heeft Nelleke nog niet terug. De Beverwijker die nog steeds vast zit, wil namelijk niet zeggen waar hij de fietst heeft gelaten. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen