112

Politiehond Rival vindt autodief in sloot

Foto: Politie IJmond

Vrijdagavond, 30 september, heeft de politie een 39-jarige man uit Landsmeer aanhouden nadat deze door politiehond Rival in een sloot was aangetroffen.

Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie melding dat op de Wijkermeerweg in Beverwijk een terreinwagen was gestolen. De eigenaar van de auto was aan het inladen en had de sleutel in het contact laten zitten. Toen hij naar zijn auto liep, zag hij dat er een vreemde achter het stuur zat. Hij bedacht zich geen moment en sprong op de laadklep, waarna de dief met hoge snelheid wegreed.

Wilde rit
De dief reed in de richting van Assendelft over de Kanaaldijk, waarmee meerdere onverantwoorde inhaalmanoeuvres werden gepleegd, terwijl achterin de eigenaar van de auto zich uit alle macht vast moest houden om niet uit de auto geslingerd te worden. Plotseling schoot de verdachte de ventweg naast de Kanaalweg op. Hier raakte de bestuurder met de auto in de berm. Bij het terugsturen schoot hij de rijbaan weer op en kwam in botsing met een tegenligger. Uiteindelijk kwam de terreinwagen in de naast de weg gelegen greppel tot stilstand. De autodief stapte uit en rende weg, een weiland in.

Verborgen tussen het riet
De gewaarschuwde politie zette het gebied af en liet een hondengeleider met zijn hond ter plaatse komen. Het was diensthond Rival die uiteindelijk de autodief terug vond. Deze probeerde zich in een sloot, tussen het riet, verborgen te houden. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Getuigen gezocht
Ondanks de aanhouding is de politie is op zoek naar getuigen die iets hebben geien van het gevaarlijke verkeersgedrag van de verdachte. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen