112

Medewerker Tata Steel overlijdt na onwel worden tijdens werkzaamheden aan transportband

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een 27-jarige medewerker van Tata Steel  is vanmorgen overleden nadat hij tijdens werkzaamheden aan een transportband in de nabijheid van de Sinterfabriek in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel was geworden.

De medewerker, die zich op het moment van zijn onwel worden op hoogte bevond, werd met behulp van de brandweer naar beneden gebracht. Vervolgens werd hij per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd, waar hij later vanmiddag is overleden.

Een oorzaak van het overlijden is nog niet vastgesteld. Zes andere firmamedewerkers, die zich in de omgeving van de overledene bevonden, zijn naar de verbandkamer gegaan en zijn uit voorzorg ter controle naar het Rode Kruis Ziekenhuis vervoerd, waar geen medische afwijkingen zijn vastgesteld. Zij zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Mediapartner RTV NH meldde eerder vandaag dat de oorzaak van het ongeval mogelijk zou liggen in een koolmonoxidelek in de Sinterfabriek. Een woordvoerder van Tata Steel kon dit echter nog niet bevestigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen