Tata Steel: “Medewerker stierf natuurlijke dood”

Foto: Wim Meijer Fotografie

Tata Steel gaat er van uit dat de 27-jarige man uit Beverwijk die gisteren tijdens onderhoudswerk is overleden, een natuurlijk dood is gestorven.

“Alles wijst daar op”, zegt Tata Steel-voorlichter Robert Moens tegen mediapartner RTV NH. “Er is geen enkele aanleiding te veronderstellen dat er een link is met bedrijfsactiviteit. Dat maakt de gebeurtenis er natuurlijk niet minder triest op.”

Moens ontkent met kracht dat de man zou zijn overleden aan de gevolgen van koolmoxidevergiftiging, een gerucht dat aanvankelijk de ronde deed. In het bloed van de man zouden bij onderzoek in het AMC geen sporen van koolmonoxide zijn gevonden. Ook niet bij de zes collega’s die uit voorzorg naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk zijn gebracht. “Zij droegen gasmeters bij zich en die gaven niet aan dat er gas aanwezig is geweest. Zij waren ook niet bezig met wat wij een ‘gasklus’ noemen.”

De man was op achttien meter hoogte bezig met onderhoudswerk. Dat gebeurde in de buitenlucht bij een transportband op de plek waar erts de sinterfabriek in gaat. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in bij Tata Steel. Bij het staalbedrijf zijn de cao-onderhandelingen tussen bonden en directie naar aanleiding van de dood van de Beverwijker stilgelegd.

Reacties