Inbrekers aangehouden na Burgernetmelding

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op dinsdagavond 18 april heeft de politie een man en een vrouw aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Tappenbeckstraat in Wijk aan Zee.

De twee verdachten (29 en 28 jaar) waren afkomstig uit Hoevelaken en hadden geen bekend adres.

Toen de bewoners omstreeks 22.45 uur thuiskwamen bleek hun woning bleek helemaal overhoop gehaald te zijn. Ook hoorden zij van de bovenverdieping geluiden komen. Toen zij riepen, kwamen van boven een man en een vrouw aangelopen. Een van hen had een fles drank bij zich, waarmee beiden de woning uitliepen. Bij controle bleken ook de bovenverdieping en de zolder te zijn doorzocht. Uit de woning was een laptop gestolen. Twee tassen, waarin gestolen spullen waren gestopt, bleven in de woning achter.

Naar aanleiding van een Burgernetmelding kreeg de politie een tip dat beide verdachten op de Binnenduinrandweg zouden lopen. Hier werden zij door de politie aangehouden. De vrouwelijke verdachte bleek een knuffel bij zich te hebben die afkomstig was uit de woning. Beide verdachten zijn voor verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Beiden bleken onder invloed van alcohol te verkeren.

Reacties