Opnieuw brand bij HEMA in pand Breestraat Beverwijk

Foto: Mizzle Media

Zaterdagavond is er voor de tweede keer binnen één dag brand uitgebroken in het pand van de Hema aan de Breestraat en de Koningstraat in Beverwijk.

Rond half twaalf kwam de melding bij de brandweer binnen. Net als bij de eerdere melding ’s morgens werd ook nu groot opgeschaald en spoedden de hulpdiensten zich massaal ter plaatse. Ook nu woedde de brand op de eerste verdieping. Was het ’s morgens in het kantoor waar de brand uitbrak, dit keer concentreerde het vuur zich op het magazijngedeelte, en bleek ook aanzienlijk minder snel onder controle.

Rookontwikkeling
Vanwege de dichte rookontwikkeling, de grootte van het pand en de vele stellingen met opgeslagen spullen, was het voor brandweermensen lastig om de vuurhaard te lokaliseren. Toen dat uiteindelijk wel lukte kon de brand van twee kanten worden bestreden. Omstreeks half vier ’s nachts kon uiteindelijk het sein ‘brand meester’ gegeven worden.

Vanwege de rookontwikkeling werd een nabijgelegen woning ontruimd. De directe omgeving was afgezet en mensen die last hadden van de rook werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Er raakte niemand gewond.

Oorzaak nog onbekend
De Hema zaterdag al de gehele dag gesloten voor het winkelend publiek na de brand van eerder die ochtend. Het is nog onduidelijk waardoor er op één dag tot twee keer toe brand is ontstaan in het pand. Er zouden eerder problemen zijn geweest met de stroomvoorziening, maar of dit een rol gespeeld kon de brandweer nog niet zeggen.

Reacties