Grote inval politie in clubhuizen Satudarah Beverwijk en Apeldoorn

Foto: Politie.nl

Apeldoorn, Beverwijk – De politie is vrijdagavond de clubhuizen van Satudarah in Apeldoorn en Beverwijk binnengevallen. De acties werden geleid door zes officieren van justitie.

De politie zocht in de clubhuizen bewijsmateriaal in een strafrechtelijk onderzoek naar motorclub Satudarah. Dit onderzoek is in 2016 begonnen omdat de zogenaamde Outlaw  Motorcycle Gang (OMG) in verband wordt gebracht met ernstige strafbare feiten, zoals afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.

Controle
Alle aanwezigen in de clubhuizen werden gecontroleerd op het bezit van verboden goederen, zoals drugs en wapens. In Beverwijk betrof het een grote groep aanwezigen, omdat het de vaste clubavond van de motorclub betrof.

150 man
Maar liefst 150 man werd gefouilleerd en moest zich identificeren. Ook werd het clubhuis volledig uitgekamd door de politie. Ook werd in Beverwijk een politiehelikopter ingezet. Volgens de Telegraaf zou zeker één verdachte zijn aangehouden. De leden mochten hun motoren niet meenemen. Deze mogen ze vandaag weer ophalen.

Reacties