112

Politie vindt forse hoeveelheid illegaal vuurwerk op kamer 14-jarige Beverwijker

Foto: Politie IJmond

Afgelopen donderdag, 14 december, heeft de politie bij een 14-jarige jongen uit Beverwijk een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen.

De politie was getipt dat de jongen in illegaal vuurwerk zou handelen. Bij onderzoek in de woning werden 84 nitraten, 6 cobra’s en 6 shells gevonden. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal door een gespecialiseerd bedrijf worden vernietigd.

De jongen zal strafrechtelijk worden vervolgd. De ouders waren niet op de hoogte van het feit dat de jongen dit in zijn kamer had liggen.

Handgranaat
De politie merkt op dat de explosieve kracht van alleen al 1 stuks van dit zwaar vuurwerk vergelijkbaar kan zijn met die van een handgranaat. De gevonden hoeveelheid had dan ook bij eventuele ontploffing tot zeer zware schade, zwaar letsel en zelfs dodelijke slachtoffers kunnen leiden.

Over illegaal vuurwerk in het algemeen is de politie duidelijk: “Veilig afsteken van illegaal vuurwerk is een illusie. Het vuurwerk is niet voor niets illegaal, omdat de ontsteking vaak onstabiel is. Hier zijn al vele voorbeelden van, waarbij mensen blijvend letsel hebben overgehouden of het niet meer na kunnen vertellen!”

Illegaal vuurwerk melden
Heb je informatie over locaties waar illegaal zwaar vuurwerk opgeslagen ligt, kun je dit melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen