112

Verkeersinfarct regio IJmond door kettingbotsing A9

Foto: Pixabay

Het verkeer in de regio IJmond heeft het vanmorgen, gedurende de eerste dag na de kerstvakantie, erg moeilijk gehad. Als gevolg van een kettingbotsing op de A9 ontstond een compleet verkeersinfarct.

Rond half negen stond er maar liefst 17 kilometer file tussen Alkmaar en het Rottepolderplein. Het was het gevolg van een kettingbotsing vanmorgen vroeg op de A9, waarbij vijf auto’s op elkaar klapten. Hierdoor moesten 2 rijstroken bij knooppunt Velsen worden afgesloten.

Vertraging tot anderhalf uur
Rond 09.00 uur werden alle rijstroken weer vrijgegeven, maar rond 10.00 uur liep de vertraging op veel plaatsen nog steeds op tot boven het uur. Ook op andere wegen in de IJmond liep het vast. Zo stond het over een lengte van 3 kilometer vast op de A22 tussen Beverwijk en Velsen, wat de weggebruikers zo’n half uur extra kostte. Op de N197 liep de vertraging zelfs op tot meer dan 90 minuten.

En ook op de binnenwegen in de IJmondgemeenten die het verkeer moesten voeren naar de snelweg was het niet anders. Urenlang was het een probleem om überhaupt al uit Heemskerk of Beverwijk op de snelweg te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen