112

Nepbezorger licht 85-jarige Beverwijkse op met babbeltruc

Foto: Politie

Op 18 januari is een 85-jarige vrouw uit Beverwijk slachtoffer geworden van een babbeltruc. De oplichter kwam die middag bij de bejaarde vrouw aan de deur en deed zich voor als pakketbezorger. Hij vertelde dat hij een pakketje had voor de bewoners.

Om het pakketje in ontvangst te moeten nemen zou er door de vrouw één euro moeten worden gepind. De bezorger haalt de pinpas van de vrouw langs zijn telefoon en vroeg om de pincode in te voeren. Net voordat hij vervolgens de pinpas terug gaf aan de vrouw, verwisselde hij die snel voor een andere pas. Hierdoor beschikte de man nu over zowel de pinpas van de vrouw als over de pincode.

Kort na het bezoek werd er door de nepbezorger geld van de rekening opgenomen. Het 85-jarige slachtoffer werd hierdoor voor een paar honderd euro gedupeerd.

Wie herkent deze man?
De politie geeft nu beelden vrij van de verdachte op het moment dat deze geld opnam met de gestolen pinpas. Vragen van de politie: Wie herkent deze man? Neem contact op met de politie via het tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen