55+

Op stap met de PlusBus in februari met op het programma o.a. musea, concerten, rondvaarten en winkelexcursies.

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de PlusBus voor de maand februari zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan het Zee Aquarium in Bergen aan Zee, kan men genieten van een lunchconcert in het Muziekgebouw aan ’t IJ, wordt een bezoek gebracht aan het Panorama Mesdag en gaat men zowel in Rotterdam als in Amsterdam ‘de boot in’.

Hieronder het complete programma van de PlusBus van de maand februari.

Boodschappen/winkelen:

 • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 6, 13, 20 en 27 februari. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden.
 • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 3, 10, 17 en 24 februari. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties).

Uitstapjes

 • Woensdag 1 februari Zee Aquarium Bergen aan Zee *
  We brengen een bezoek aan het vernieuwde Zee Aquarium. Ontdek de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen uit alle windstreken! In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium zijn meer dan 300 verschillende vissoorten thematisch te zien: laat u meevoeren door de Amazonejungle langs de piranha’s en griezelreptielen, via de Atlantische oceaan, tropische wateren en Middellandse Zee naar de Noordzee en ontdek de meest fantastische vissen en spannende zeedieren! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 19,50 (inclusief entree)

  (foto: Zee Aquarium Bergen aan Zee)
 • Donderdag 2 februari Lunchconcert in Muziekgebouw aan ’t IJ
  Een concert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, het Nationaal Muziekinstrumentenfonds of het Prinses Christina Concours.
  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 18,00 (inclusief concert en “picknick” lunch)

  (foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Dinsdag 7 februari Route watertuin Naaldwijk
  Vandaag brengen we een bezoek aan de eigentijdse Watertuin Naaldwijk, voormalige Japanse Watergarden. De Watertuin bevindt zich te midden van uitgestrekte koikarpervijvers, ruime volières, weelderige bomen en enorme rotsblokken. We genieten van een 3 gangen menu, onbeperkt drinken (inclusief bier, wijn en koffie). Het voor- en nagerecht wordt uitgeserveerd. Voor het hoofdgerecht heeft u vrije keuze. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 38,50 (inclusief 3 gangen menu en onbeperkt drinken)
 • Woensdag 8 februari Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid *
  Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Presenteer zelf het nieuws of stel een journaal samen of ontdek hoe het weerbericht er in 1955 uitzag. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 37,00 (inclusief entree en lunch)

  (foto: Wikipedia)
 • Donderdag 9 februari Panorama Mesdag Den Haag *
  Stap in het grootste schilderij van Nederland. Kijk 360° in het rond en onderga de magische illusie van het zins begoochelende panorama uit 1881. Het vergezicht op de zee, de duinen en het oude vissersdorp en opkomende badplaats Scheveningen is geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School. Met zijn enorme afmeting van 120 x 14 meter is Panorama Mesdag een uniek cultuurhistorisch monument. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! LET OP: Het platform vanwaar bezoekers het panoramaschilderij kunnen bekijken, is toegankelijk via een smalle wenteltrap van 20 treden.
  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 37,50 (inclusief entree en lunch)

  (foto: Wikipedia)
 • Dinsdag 14 februari Spido Havenrondvaart Rotterdam*
  Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 35,00 (inclusief rondvaart en “picknick” lunch)

  (foto: Wikipedia)
 • Woensdag 15 februari Bezoek aan het museum “Van Draaiorgel tot Antiek”
  Het draaiorgel hoort bij Nederland, net als tulpen en klompen. Als u in de stad loopt, hoort u vaak deze gezellige muziek. Staat u ook wel eens stil bij een draaiorgel? Er is zoveel op en aan een draaiorgel te zien! Deze middag vertellen de eigenaren van het museum, Ria en Jan Groot, u alles over de techniek en muziek van de draaiorgels die ze hebben. Ria maakt zelf de muziek van het draaiorgel en ze geeft uitleg hoe dit gemaakt wordt.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 22,00 (inclusief rondleiding en 1 kopje koffie/thee met een koek)

  (foto: Pixabay)
 • Donderdag 16 februari Hollandsche Schouwburg en Nationaal Holocaust Museum
  In dit voormalige theater werden tijdens de Tweede Wereldoorlog joden door de bezetters bijeengebracht. Tienduizenden mannen, vrouwen en kinderen wachtten hier op een, voor hen, onbekend lot, om vervolgens naar concentratie- en vernietigingskampen te worden gedeporteerd. De Hollandsche Schouwburg maakt onderdeel uit van het Joods Cultureel Kwartier en is tegenwoordig een monument met een namenwand ter nagedachtenis aan de joodse slachtoffers. Ook is hier een tentoonstelling over de Jodenvervolging te zien. Aan de overkant bevindt zich het Nationaal Holocaust Museum. Een historische plek waar in wisselende tentoonstellingen en evenementen het verhaal van de Holocaust verteld wordt.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 29,00 (inclusief entree) Kosten met museumkaart: € 14,00 (inclusief entree)

  (foto: Wikipedia)
 • Dinsdag 21 februari Amsterdam Lookout *
  Kent u het oude Shell-gebouw aan de overkant van het IJ nog? Dat is tegenwoordig A’DAM Lookout. Hier heeft u een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. U kunt het historische centrum van de stad met de grachten zien, de dynamische haven en het unieke polderlandschap. De interactieve tentoonstelling over Amsterdams geschiedenis en cultuur geeft achtergrond informatie bij wat je allemaal ziet vanaf de Amsterdam toren. Op het dak staat Europa’s grootste schommel. Na dit letterlijke hoogtepunt wandelen we naar Eye aan de overkant van de weg. Hier drinken we nog wat in het restaurant met uitzicht over het IJ.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 uur en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur thuis zult zijn. Kosten: € 28,00 (inclusief digitale foto, een A’DAM goodie, exclusief consumpties).
 • Woensdag 22 februari Rondvaart Amsterdam *
  Op deze 1 uur durende rondvaart zult u verleid worden door de schoonheid van de Amsterdamse grachten. De comfortabele rondvaartboot voert u over de in de Gouden eeuw gegraven grachten, welke sinds 2010 erkend zijn als UNESCO Werelderfgoed. U zult u verbazen over de architectuur van de imposante grachtenhuizen en pakhuizen. Verder zult u kennis maken met de belangrijkste bezienswaardigheden die Amsterdam rijk is. Zo zult u onder andere over de Amstel, langs de bekende Magere brug en het wereldberoemde Anne Frank huis varen. Vanaf het water bekeken is de Westerkerk mogelijk nog fotogenieker dan vanaf straat niveau.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 25,00 (inclusief rondvaart)

  (foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Donderdag 23 februari Naar Ikea Haarlem
  Gezellig winkelen bij Ikea Haarlem. In het restaurant is gelegenheid om een kopje koffie of thee met iets lekker te gebruiken.
  U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 8,50 (exclusief consumpties)
 • Dinsdag 28 februari Stoomgemaal “De Cruquius” en koffie drinken bij Kaatje
  Stoomgemaal “De Cruquius” uit 1849, een industrieel monument van wereldformaat. Samen met de stoomgemalen “Leeghwater” en “Lijnden” pompte de Cruquius van 1849 tot 1852 het Haarlemmermeer leeg en hield daarna de ontstane polder droog tot 1912. Op het nippertje ontsnapte dit unieke stoomgemaal aan de sloop, door de op 22 oktober 1934 opgerichte “Stichting De Cruquius”, die er een museum van maakte. Na dit bezoek gaan we koffie drinken bij Kaatje. Het is daar gezellig en huiselijk en gelegen in Halfweg.
  U wordt thuis opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 28,00 (inclusief entree en koffie/thee met appelgebak) Kosten met museumkaart: € 20,00 (inclusief entree en koffie/thee met appelgebak)

  (foto: Wikipedia)

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Reacties