55+

Hoog Kerst- en wintergehalte december-uitjes BoodschappenPlusBus

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand december zijn bekend. Zoals kan worden verwacht van de decembermaand hebben veel uitjes alles te maken met Kerstmis en winter. Maar ook bezoeken we tot tweemaal toe Strandpaviljoen Noordzee en gaan we natuurlijk weer boodschappen doen.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van de maand december:

Boodschappen doen op het Martoterrein:
Op maandag 4, 11, en 18 december. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden. Uitstapjes

 • Vrijdag 1 december: Strandpaviljoen Noordzee
  De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje. U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).
 • Dinsdag 5 december: Route door West Friesland
  We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch. U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 31,50 (inclusief lunch)
 • Woensdag 6 december: Tuincentrum De Boet in Hoogwoud
  Bent u dol op kerstmarkten en winterfairs? Kom dan zeker een kijkje nemen bij deze gezellige kerstshow. Het is ongelooflijk hoeveel er te zien is. Met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond word u als vanzelf langs de speciale kerstroute geleid. De route voert langs kerstbomen, kerststallen, kerstverlichting, kerstversiering, kerstminiaturen, kersttreintjes, kerstmannen, sneeuwpoppen, kerstballen, ijsbloemen, kerstdecoraties in alle kleuren van de regenboog en nog véél meer!  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 16,50 (exclusief consumpties)
 • Donderdag 7 december: “Snertlunch” in Zorgboerderij Wilnis
  Medewerkers van de zorgboerderij Amstelkade te Wilnis bereiden vandaag voor u een grote pan heerlijke snert. In het gezellige theehuis serveren ze de soep met roggebrood en spek. U wordt opgehaald tussen 11.00 uur en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 24,00 (inclusief “snertlunch”, exclusief overige consumpties).
 • Vrijdag 8 december: De Castle Christmas Fair op Slot Assumburg 
  Een gezellige kerstbeleving in en rondom een eeuwenoud Slot. De Castle Christmas Fair staat garant voor vele leuke stands, culinaire versnaperingen, inspirerende workshops en diverse sfeervolle optredens. De perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de gezelligste dagen van het jaar. De Castle Christmas Fair biedt naast het kerstshoppen een gevarieerd, muzikaal programma van middeleeuwse kerstliederen tot hedendaagse hits.  Geniet, zing en dans mee met de diverse koren en bands op de kerstfair. U wordt opgehaald tussen 13.00 uur en 13.45 uur.  Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 15,00 (inclusief entree).
 • Dinsdag 12 december: Kerststallen bij museumboerderij “de Anloup”
  Aan de rand van Zuidermeer staat de Westfriese stolpboerderij van Annie en Teun Steur. Midden in de boerderij bevindt zich de ontvangstruimte waar u koffie met appeltaart geserveerd krijgt. Het bijzondere in de maand december is een expositie van diverse kerststallen van groot naar klein uit verschillende landen. In de schuur en de boerderij kunt u oude gereedschappen bewonderen en een indruk krijgen van het boerenleven in het begin van de vorige eeuw. “Anloup” is de Westfriese uitdrukking voor “ongeregeld bezoek”.  U wordt opgehaald tussen 12.30 uur en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 24,00 (inclusief entree en 2 kopjes koffie of thee met appeltaart).
 • Woensdag 13 december: Tuincentrum  Osdorp
  In de grootste kerstshow van Amsterdam vindt u dit jaar een combinatie van klassieke en moderne kerstthema’s en het grootste Lemax miniatuur kerstdorp van Nederland. Het kerstdorp staat vol met meer dan 200 prachtige kersthuisjes uitgestald in diverse dorpen en in verschillende thema’s.  U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.  Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.  Kosten: € 11,00 ( exclusief consumpties)
 • Donderdag 14 december: Lunchconcert in Muziekgebouw aan ’t IJ
  Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen een lunchconcert in de Grote Zaal. Een concert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, het Nationaal Muziekinstrumentenfonds of het Prinses Christina Concours. U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.    Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 18,00 (inclusief concert en “picknick” lunch)
 • Vrijdag 15 december: Route langs de Amstel en Kromme Mijdrecht
  Via een mooie route langs de Amstel en Kromme Mijdrecht rijdt de chauffeur naar Wilnis. Daar wordt de lunch genuttigd. Na de lunch rijden we naar het groenste en gezelligste vliegveld van Nederland, vliegveld Hilversum! Hier is de mogelijkheid om iets te drinken. Vervolgens via Naarden Vesting en Muiden richting huis! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 33,00 (inclusief lunch en exclusief overige consumpties).
 • Dinsdag 19 december: Warme Winter Weken Soest
  Hét Soesterse winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid. Het gehele terrein van tuinadviescentrum ’t Vaarderhoogt is dan herschapen tot een sprookjesachtig dorp in Anton Pieck-stijl vol met pittoreske winkeltjes. De levende kerststal is beroemd tot in alle windstreken. Bij het podium op het smulplein kan de bezoeker genieten van optredens van artiesten, koren en bands. Daar zijn ook de smulhuisjes te vinden: poffertjes, oliebollen, snert, worst, drankjes en meer. In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht. Daar kan men werkelijk alles vinden wat er nodig is om de kerstperiode nog gezelliger aan te kleden.  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.  Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.  Kosten: € 21,00 (exclusief consumpties)
 • Woensdag 20 december: Het Koninklijk Paleis in Amsterdam
  Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons  in de voetsporen treedt van de koninklijke gasten. Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw. Op de terugweg drinken we koffie bij Kaatje. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.  Kosten: € 28,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart) Met museumkaart: € 18,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart)
 • Donderdag 21 december: Amsterdam Lookout *
  Kent u het oude Shell-gebouw aan de overkant van het IJ nog? Dat is tegenwoordig A’DAM Lookout. Hier heeft u een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. U kunt het historische centrum van de stad met de grachten zien, de dynamische haven en het unieke polderlandschap. De interactieve tentoonstelling over Amsterdams geschiedenis en cultuur geeft achtergrond informatie bij wat je allemaal ziet vanaf de Amsterdam toren. Op het dak staat Europa’s grootste schommel. Na dit letterlijke hoogtepunt wandelen we naar Eye, het restaurant met uitzicht over het IJ, aan de overkant van de weg. Hier drinken we nog wat.  U wordt opgehaald tussen 12.15 uur en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur thuis zult zijn. Kosten: € 28,00 (inclusief digitale foto en exclusief consumpties).
 • Vrijdag 22 december: Strandpaviljoen Noordzee
  De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje. U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Reacties