55+

Keukenhof tuinmannen trappen 75ste plantseizoen af

Foto: Charles Duijff

Op donderdag 5 oktober zijn tuinmannen van Keukenhof gestart met het planten van de eerste bloembollen. Hiermee is tevens een start gemaakt met de voorbereiding voor het 75-jarig jubileum van Keukenhof in 2024.

Foto’s Charles Duijff, film John van der Wal (Youtube 023TVonline)

De komende drie maanden zullen er maar liefst 7 miljoen bloembollen worden geplant, één voor één en met de hand. Op 21 maart 2024 en tot 12 mei 2024 opent de bloemententoonstelling haar poorten weer voor publiek.

Keukenhof 75 jaar

Een 75-jarig jubileum is niet zomaar iets. Keukenhof is dankbaar en trots op de inzet van iedereen die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het park. Keukenhof ontstond in 1949 als een initiatief van een groep bloembollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor de sierteeltsector wilden creëren. Sinds de opening in 1950 is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip en nog steeds belangrijk voor de sierteeltsector. Honderd bloembollenkwekers (inzenders) laten in Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien.

Eén van de bloembollenkwekers van het eerste uur was vandaag aanwezig tijdens het plantmoment: ”Mijn overgrootvader en zijn broer behoren tot de initiatiefnemers van de oprichting van Keukenhof. Mijn eigen opa heeft zelfs de allereerste bloembollen geplant! Ik behoor tot de 5e generatie van het bedrijf en vind het bijzonder dat ik vandaag, net als mijn opa, de eerste bloembollen samen met Sandra Bechtholt, de nieuwe algemeen directeur van Keukenhof, heb geplant”,aldus Lisa Lefeber van J.W.A Lefeber. (Hieronder Lisa L en nieuwe directeur Keukenhof Sandra Bechtholt R)Bloembollen plant je nu!
Wie in de lente een kleurrijke tuin of balkon wil, moet nú aan de slag. Koop je bloembollen en plant ze vóór half december. Dat kan per kleur of per soort, maar een mooie mix van kleuren en soorten doet het natuurlijk ook prachtig in het voorjaar.

De pers was ruim vertegenwoordigd. Als vroeg in de morgen van de 5e oktober verzamelden diverse genodigden zich rond de speciaal uitgekozen lokatie bij de vroegere ingang van de Keukenhof. (Hieronder)Op dit ogenblik is de natuur op de Keukenhof in schril contrast met het voorjaar, als het verandert in een prachtig kleurrijk Paradijs. Hieronder de situatie nu en daarna een foto tijdens het voorjaar rond dezelfde lokatie….Bij het planten van de bollen moet de kont van de bol naar onderen (beluister ook uitleg in onderstaand filmpje)

Hieronder o.a. enkele (actie) afbeeldingen van het bollenplantenKLIK HIER voor de website van Keukenhof

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen