Iedereen kan stadsfotograaf van Beverwijk worden

Foto: Marco Maljaars

Jong of oud, een dure spiegelreflexcamera of een iPhone. Dat zijn niet de dingen waar het om gaat. Bij fotograferen gaat ’t om ‘spelen met licht, beeld en compositie. Dat daarbij een goede camera helpt staat buiten kijf.

Wat we met dit voorgaande willen zeggen is: Om stadsfotograaf van Beverwijk te worden hoef je geen doorgewinterde fotograaf te zijn met de wortels in het analoge tijdperk. Ook een creatieve scholier met Ipad of iPhone kan een serieuze kandidaat zijn.

Wie wordt 9e Stadsfotograaf?
Het is inmiddels voor de negende keer dat Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk op zoek is naar een nieuwe Stadsfotograaf. Afgelopen jaar viel de eer ten deel aan Marco Maljaars die op zijn beurt Herman Wubbolts opvolgde die in 2013 Beverwijk op de meest gewaardeerde manier in beeld wist te brengen.

Herman Wubbolts en Bert Giebels
Werk van eerdere stadsfotografen Herman Wubbolts (l) en Bert Giebels (r)

Jeugdige blik
Inmiddels kan de organisatie van Stadsfotograaf 2015-216 zich al verheugen over een redelijk aantal fotografen die hun werk hebben ingezonden. Toch hoopt Stichting Kunst & Cultuur op nog meer aanmeldingen, en vooral ook uit de hoek van de jongeren. De jeugd kijkt anders tegen de wereld aan dan de oudere generaties en dat laat zich ongetwijfeld ook vertalen in beeld. Het is dàt beeld wat niet mag ontbreken bij de verkiezing van de Stadfotograaf 2015-2016.

Spelregels voor deelname
Voor de duidelijkheid nog even de regels zijn voor deelname aan de verkiezing op rij. Deelnemers moeten uiterlijk zondag 1 november maximaal 5 foto’s hebben ingezonden. Daarvan moet er minstens 1 in zwart/wit zijn. Alle foto’s moeten over Beverwijk en inwoners gaan. Geadviseerd wordt om de foto’s niet zwaarder te maken dan 1mb. De foto’s mogen gezamenlijk niet meer dan 8mb zijn en moeten worden gemaild naar naar [email protected].
Wie vragen heeft over apparatuur en/of inzendingen kan ook langskomen in het fotocafé van Isoo.nu op het Stationsplein op 29 oktober en 1 november vanaf 20.00 uur of gedurende de openingsuren van ISOO.nu (zie website www.isoo.nu.)

Wat doet de nieuwe Stadsfotograaf?
De nieuwe Stadsfotograaf gaat, in samenspraak met de juryleden en enkele andere professionele fotografen een thema bedenken waarop hij/zij zich gedurende het jaar 2016 zal gaan richten. Rond dit Beverwijk-gerelateerde thema zal hij/zij dan 6 foto’s maken. De keuze van het thema zal nadrukkelijk mede worden bepaald door de persoonlijke smaak en technische mogelijkheden van de winnaar.

Avond verkiezing
Op donderdagavond 5 november wordt de nieuwe Stadsfotograaf bekendgemaakt. Dit gebeurt met een presentatie van de inzendingen bij ISOO.nu aan het Stationsplein. Daarbij zijn behalve de fotografen ook alle andere geïnteresseerden van harte welkom.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen