Lezing over natuurfotografie rond zonsopgang en – ondergang

Foto: Nanda Harmsen

Op maandag 16 november verzorgt Nando Harmsen in het fotografiecentrum ISOO.nu een lezing met als titel ‘In and out the Twilight Zone’.

Nando Harmsen is een gepassioneerd professioneel fotograaf met als verlangen het creëren van tijdloze landschapsbeelden.

Gouden uur
Fotograferen rond zonsopgang, zonsondergang of in de schemering levert vaak bijzondere beelden op. Het licht is zachter, schaduwen langer en de hemel wordt gekleurd door het eerste of laatste licht van de dag. Niet voor niets noemt men dat in de fotografie het ‘gouden uur’. Het zijn echter ook omstandigheden die meer van de fotograaf en de camera vragen. Hogere ISO waarden, langere sluitertijden en grotere contrasten. En het fotograferen in de nacht zelf brengt nog meer uitdagingen met zich mee.

Nando harmsen art
Foto: Nando Harmsen

Kijkje in de keuken van Nando
De lezing “In and out the Twilight Zone” werpt een blik op de manier van werken van Nando Harmsen. Hij laat door middel van een groot aantal voorbeelden zien hoe hij te werk gaat tijdens het fotograferen. Denk daarbij aan eenvoudige trucjes die toegepast kunnen worden om het fotograferen te veraangenamen, maar ook aan handvatten die een betere foto opleveren. Het is geen ingewikkeld theoretisch verhaal, maar vooral praktisch van aard. Een basiskennis van de werking van de camera, diafragma, sluitertijd en gevoeligheid is voldoende, maar ook zonder is het eenvoudig te volgen.

De lezing wordt gehouden in het fotografiecentrum ISOO.nu dat gevestigd is aan het Stationsplein 46 in Beverwijk. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het fotografiecentrum op de avond zelf of op dinsdag- en donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. De kaarten kosten € 7 per stuk in de voorverkoop (€ 8 aan de zaal).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen