Roetz viert jubileum met festival en nieuwe Roetz

Foto: Roetz

Vrijdag 11 december viert het culturele tijdschrift Roetz zijn 12,5 jarig bestaan met het uitgeven van de nieuwe Roetz met gratis cd en een groot feest in de Grote Kerk in Beverwijk

Vrijstaat Roetz
De Vrijstaat Roetz is een open podium voor schrijvers, dichters en journalisten uit de IJmond. Naast een magazine geeft Roetz ook boeken uit over IJmondse onderwerpen en organiseert ze bijeenkomsten over lokale thema’s. Dat alles wordt gedaan door vrijwilligers, zonder winstoogmerk.

Feest in Grote Kerk
Het feest op 11 december dat Roetz met de gemeente Beverwijk organiseert is in de Grote Kerk onder de Wijkertoren en wordt bezocht door tal van bekende en minder bekende auteurs. Ze hebben allemaal een band met de IJmond. Zo zijn San Bos, Pauline Genee, Conny Braam en Maria Genova aanwezig. Ze worden geïnterviewd door Jan Aardenburg en Joris Brussel. Ook de andere auteurs uit Roetz komen op het podium, zoals Janneke Methorst en Marc Commandeur.

Boekenmarkt en muziek
Naast de ontmoetingen met tal van schrijvers, kun je struinen over een boekenmarkt, zijn er kraampjes waar je lekker kunt eten en is er muziek van onder meer de Whiskeymo’s, de JPS-band, Tom Peperkamp, het Smartlappenkoor Beverwijk, Ruud Jansen en de wereldberoemde meestergitarist Serge Heman.

Ellen van Putten
Tijdens het festival is tevens de expositie van Ellen van Putten te bewonderen met pentekeningen die ze een jaar lang dagelijks op kranten maakte.

Ellen van Putten_art

Liedjes over IJmond
Bij aanschaf van de nieuwe en extra dikke Roetz met gratis cd heb je toegang tot het festival. De cd bevat tal van liedjes die de afgelopen jaren vanuit Roetz en Kennemer Delta over de IJmond zijn gemaakt. De meeste kwamen nooit op cd, zoals een nooit eerder uitgebracht nummer over Heemskerk met Jacques Kloes als zanger. Ook bevat het album een paar nieuwe nummers. Een actielied over Beverwijk en een smartlap over de Wijkertoren. Een collectors item dus.

Nieuwe Roetz
De nieuwe Roetz Magazine bevat als vanouds mooie verhalen en gedichten van IJmonders en tal van interviews en artikelen. Zoals een interview met Alex van Luijn, actievoerder voor monumenten in Beverwijk en kunstenaar Gerard Schol uit IJmuiden. De Roetz met cd kost vijf euro en van de opbrengst worden volgend jaar de drukkosten van een nieuw nummer betaald.

roetz combi

Het festival op 11 december in De Grote Kerk begint om 19 uur, inloop vanaf 18.30. Het feest duurt tot middernacht. Voor meer info over het jubileum en Roetz op roetz.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen