Lezing ‘Urban Exploring’ André Miedema in fotografiecentrum ISOO.nu

Foto: André Miedema (via ISOO.nu)

Maandag 7 maart 2016 houdt fotograaf, vormgever en ‘urban explorer’ André Miedema een lezing bij het fotografiecentrum ISOO.nu, aanvang 20.00 uur.

André Miedema vertelt over zijn passie: Urban Exploring; onder extreme omstandigheden proberen urban explorers gebouwen binnen te komen en plaatsen te betreden die niet voor iedereen toegankelijk zijn.  De wereld heeft er soms veertig jaar stil gestaan, de vloeren zijn nog maar net begaanbaar en de natuur neemt langzaam de locatie over.

Leave nothing but footprints
In 2011 richtte Miedema het forum URBEX NEDERLAND op. Op dit (besloten) forum worden ervaringen en locaties gedeeld onder het motto: Leave nothing but footprints. Je fotografeert wat er is, zoals je het ziet. De kunst is het zien van de details. Hij heeft meer dan 1000 leegstaande gebouwen bezocht en gefotografeerd. Zijn voorkeur gaat uit naar gebouwen met een historisch verhaal, zoals ziekenhuizen, sanatoria, oude Russische kazernes, gevangenissen en kerken, waar vaak  nog een deel van de inventaris is achtergelaten.

Om een indruk te krijgen van het werk van André Miedema kun je kijken op zijn website: www.heeftmeer.nl

De lezing wordt gehouden in het fotografiecentrum ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het fotografiecentrum op de maandagen 20.00 – 22.00 uur, zaterdagen 12.00 – 16.00 uur en op de avond zelf, mits het niet uitverkocht is. De kaarten kosten € 7 per stuk in de voorverkoop (€ 8 op de avond zelf).

Voor meer informatie: www.isoo.nu / www.facebook.com/isoo.nu

(Foto: André Miedema)
(Foto: André Miedema)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen