Karine Bleeker exposeert met levensechte schilderijen in Stadhuis Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Met het thema ‘realisme in acryl’ exposeert Karine Bleeker van 8 maart tot 29 april 2016 in het Stadhuis van de gemeente Beverwijk. Bijzondere schilderijen, realistisch en levensecht.

Van jongs af aan is Karine geïnteresseerd in tekenen, schilderen en foto’s maken. Al vanaf jonge leeftijd was zij lid van het St. Lucasgilde. Daar kwam zij in aanraking met verschillende technieken, zoals schetsen, tekenen, schilderen; zowel model als stilleven. En het gebruik van verschillende materialen zoals potlood, houtskool, pastelkrijt, inkt, bister en aquarelverf. Veel schilderijen zijn nagemaakt van een zelfgemaakte foto of onderwerp uit een tijdschrift.

Acrylverf
De laatste vijf jaar werkt Karine vooral met acrylverf. Landschappen, stillevens, bloemen en dieren zijn favoriet. Door goed naar het ontwerp te kijken, de juiste verhouding te vinden en de afbeelding in het juiste perspectief te plaatsen, is elk schilderij weer een nieuwe uitdaging. Daar hoort ook het mengen van de juiste kleuren bij. Karine is graag in de natuur en de kleurenpracht van alle seizoenen werkt inspirerend. Dat is terug te vinden in haar werk.

Zij heeft eerder geëxposeerd tijdens de kunstroute in het Heemskerkduin en haar werk is vanaf mei dit jaar te zien bij het Strandvondstencentrum te Castricum.

Voor meer informatie: [email protected] of telefoon 0251-231973. De expositie kunt u bekijken tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis.

Hieronder schilderijen uit de serie ‘realisme in acryl’

Wim Meijer Fotografie_5I5A6362 Wim Meijer Fotografie_5I5A6355 Wim Meijer Fotografie_5I5A6353 Wim Meijer Fotografie_5I5A6349 Wim Meijer Fotografie_5I5A6348  Wim Meijer Fotografie_5I5A6345 Wim Meijer Fotografie_5I5A6343Wim Meijer Fotografie_5I5A63556vWim Meijer Fotografie_5I5A6363

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen