Lezing in Fort Veldhuis over grootste Amerikaanse bombardementsmissie uit de Tweede Wereldoorlog

Foto: Wikipedia

Vanmiddag, zondag 9 oktober, is er in luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis in Heemskerk een lezing over de grootste Amerikaanse bombardementsmissie uit de Tweede Wereldoorlog.

Op 24 december 1944 deden de Amerikanen er alles aan om het Ardennenoffensief van de Duitsers in toom te houden. Hiertoe werd de missie met de meeste vliegtuigen ooit opgezet.  Joost de Raaf verteld ons alles over de opzet, uitvoering en resultaat van deze missie. De lezing vangt aan te 14.00 uur.

De spreker
Joost de Raaf is werkzaam bij Defensie. Zijn hobby is de luchtvaart. Hij heeft zich uit interesse verdiept en deze gecompliceerde missie.

De lezing begint zondagmiddag om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhui. s gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen