Column van de Dag / Stadsfotograaf van Beverwijk

Marco Maljaars en Heleen Vink, voormalig en huidig stadsfotograaf van Beverwijk
Marco Maljaars en Heleen Vink, voormalig en huidig stadsfotograaf van Beverwijk
Foto: Wim Meijer

Iedere twee weken een column verzorgd door Het centrum voor Fotografie ISOO.nu met vandaag het woord aan Jan Aardenburg

Stadsfotograaf van Beverwijk. Nou ja, Beverwijk… Velsenaren en Heemskerkers zijn ook van harte welkom
Voor de 9de maal gaat de stichting kunst en cultuur Beverwijk op zoek naar een stadsfotograaf. Ik herinner mij nog de 1ste keer in een bomvol Camille. Heel spannend allemaal. Peter Hageman was onbetwist de beste vond de jury, onveranderd vanaf het eerste uur, Hans van de Mast, Michel Mulder en ondergetekende. Peter schoot en schiet nog steeds analoog met een Leica R3, die ooit aan zijn vader behoorde.

(foto: Peter Hageman)

Na Peter was het de beurt aan Rene Kuipers, zie bijgaande foto’s. Bezoek of google eens zijn (en de andere genoemde namen) website. Wat een kwaliteit. Ik heb het gevoel dat hij nog steeds groeit.

(foto: Rene Kuipers)

Bert Giebels mocht het 2 jaar zijn. Bert zijn herkenbare werk komen we nog veel tegen in de media en is altijd een graag geziene gast in ISOO.nu. Bert legde jaarlijks terugkerende evenementen vast voor het nageslacht. Denk aan de dodenherdenking, bevrijdingsdag en de kermis.

(foto: Bert Giebels)

Mark Welagen volgde Bert op. Zijn meesterwerk van plm. 70 ondernemers uit Beverwijk hangt nog steeds aan de perrononderdoorgang van station Beverwijk. Herman Wubbolts versloeg een jaar lang de crisis in Beverwijk. Zijn opvolger Marco Maljaars legde zeer succesvol forensen vast op het lichtgevoelige materiaal. Heleen Vink belichtte randverschijnselen in de sport op haar eigen, in mensen geïnteresseerde, stijl.  Vooral ook heel kleurrijk.

Wie wordt de nieuwe stadsfotograaf van Beverwijk
En nu? Wie gaat haar opvolgen? Wie zou dat willen doen? Opdracht zal zijn de Breestraat een jaar op de schop. Zijn er ook jongeren die willen gáán voor de titel. Kom op, doe mee. Stuur 5 foto’s op, 1 mb per foto is genoeg, en handiger te mailen. Liefst 1 foto in zwart/wit en foto’s uit deze regio. Eén foto uit een ver land mag wel, zien we door de vingers, is wel goed voor de beoordeling. Stuur maar naar [email protected] of jan.isoo.nu

Stuur wel voor 26 maart, verkiezing is op vrijdag 31 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen