Lezing over het dagelijkse leven in oorlogstijd

Foto: HGMK

Donderdagavond 20 april geeft Arjen Bosman een lezing over zijn recente boek: “Kennemerland 40-45”. Hij doet dit op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland.

Een kijkje in het leven van de gewone man tijdens de Tweede Wereldoorlog, dat geven de –sommige nog nooit eerder vertoonde- foto’s, waar het onlangs verschenen boek “Kennemerland 40 -45” rijk aan is. Het dagelijkse leven ging door, ondanks al het oorlogsgeweld dat natuurlijk ook is vastgelegd: bombardementen en sabotageacties, maar het boek laat ook zien dat er toch ook leuke momenten waren.

Arjen Bosman kan hier uitgebreid over vertellen, ook aan de hand van talloze afbeeldingen en historische foto’s. Een avond om niet te missen, zo vlak voor alle herdenkingen. Locatie, tijd en kosten
De lezing wordt gehouden in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a. Dit is achter Museum Kennemerland. De lezing begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u) en leden van het HGMK hebben gratis toegang op vertoon van hun ledenpas, anderen betalen € 5,- entree. Reserveren kan via het mailadres [email protected]. Het mooie boek van Arjen Bosman zal deze avond ook te koop zijn voor € 25,- en kan dan meteen door de auteur gesigneerd worden.

Meer informatie over de activiteiten van het HGMK: kijk op www.hgmk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen