‘Nieuw Geld’ van Charles den Tex en Peter de Baan zaterdag 29 april in Kennemer Theater

Nieuw Geld
Nieuw Geld
Foto: Raymond van Alphen

Succesvol thrillerschrijver Charles den Tex en geroemd televisie- en theaterregisseur Peter de Baan schreven Nieuw Geld, een nieuw toneelstuk over het bizarre, onwerkelijke leven vol intriges van een durfkapitalist en zijn vrouw.

In Nieuw Geld duikt Victor Löw in de rol van durfkapitalist Jan: “Ik wil heel graag begrijpen wat er in het hoofd omgaat van zo veel supergeslaagde CEO’s, die soms uiterst radicale beslissingen nemen.” Bedrijven worden overgenomen, leeggeplukt en achtergelaten op de rand van de ondergang. Keihard en zonder geweten verliest de workaholic zich in zijn eigen succes. Het publiek krijgt een kijkje in de belevingswereld van een man die dagelijks met miljoenen speculeert waarbij niemand gespaard blijft.

De voorstelling gaat niet alleen over de kapitalistische obsessie van Jan, maar vooral over zijn huwelijk en de liefde voor zijn vrouw Karin, geloof, twijfel en verraad. Over wat er nu écht belangrijk is in het leven en hoe we dat soms pas inzien als het te laat is.

Victor Löw behoort tot de vaste kern van De Verleiders. De rol van Karin wordt gespeeld door Vera Mann, die onlangs een musical award in ontvangst nam voor haar hoofdrol in Sweeney Todd. Ook spelen Peter van Bokhorst en Ruben de Goede mee.

Kaarten vanaf € 23,50 zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen