Sportfair Beverwijk sportief feestje voor jong en oud in en rond sporthal de Walvis

Gisteren, op zondag 14 mei, heeft sportief Beverwijk zich gepresenteerd aan Beverwijk. Zo’n 20 sportverenigingen lieten zien hoe leuk en gezond sport kan zijn.

Demonstraties bekende en onbekende sporten
Gedurende de fair werden op het buitenpodium een groot aantal demonstraties en voorstellingen gegeven op het gebied van allerlei dansvormen, verzorgd door teams van o.a. Dansstudio Totally Dance, Danscentrum La Passe, MovesYou en De Danstuin en met dansvormen variërend van stijldansen tot paaldansen en alles wat er tussenin zit. Verder was er een sportbeurs opgesteld waar een groot aantal sportverenigingen aanwezig waren met een informatiekraam.

jeu de Boules… laagdrempelige sport voor alle leeftijden

Kom, kijk en doe mee!
Uiteraard kregen ook de bezoekers van de sportfair volop de gelegenheid om zelf ook de energie kwijt te raken. Van die mogelijkheid werd vooral gebruik gemaakt door de jeugd die gratis aan workshops deelnam. In de sporthal kon men kennismaken met judo, basketbal, volleybal, tafeltennis en handboogschieten. Buiten kon er een potje straatvoetbal worden gespeeld onder begeleiding van de Evenementenmakelaar. Ook was er de mogelijkheid om een ‘hengeltje uit te gooien’ samen met leden van Hengelsportvereniging KennemerlandSportfair om sporten te stimuleren
Met deze Sportfair, die dit jaar voor de 7e keer werd georganiseerd, hoopt de gemeente Beverwijk veel mensen te motiveren om meer aan sport te doen. Ervan uitgaande dat enthousiasme aanstekelijk werkt, kan het bijna niet anders dan dat de gemeente in die opzet is geslaagd. Want de motivatie en het plezier was gedurende de Sportfair van alle gezichten, zowel van de sporters als van de bezoekers, af te lezen, zoals de fotoserie in dit artikel (klik op de hoofdfoto voor de complete, downloadbare fotoserie) bewijst.

Hieronder een aantal dansdemonstraties, verzorgd door o.a. De Danstuin, Totally Dance en MovesYou.

(Meer over de Sportfair in de reportage die 251tv maakte en die vanaf woensdag a.s. te zien is)

Reacties