Lezing en en rondleiding over expositie schilder Sipke van der Schaar

Foto: Museum Kennemerland

Op donderdagavond 1 juni verzorgen de kleindochters van de schilder Sipke van der Schaar een lezing voor het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland.

Na afloop wordt er een rondleiding gegeven over de tentoonstelling over de schilder die momenteel in het Museum Kennemerland te bezichtigen is.

Sipke van der Schaar (1879-1961) woonde lange tijd in Kennemerland (Velsen en Beverwijk) en heeft daar veel geschilderd. De badplaats Wijk aan Zee en het Kennemer landschap waren geliefde onderwerpen van de kunstschilder. Dat leverde tal van dorpsgezichten, duinlandschappen, strandtaferelen en zeegezichten op. Behalve aan zijn tijd in Wijk aan Zee wordt tijdens de lezing stil gestaan bij zijn jeugd, opleiding, studiegenoten, reizen en invloeden.

Tijd, toegang en locatie
De lezing in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a, start om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 u) Leden van het HGMK hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 5,- (incl. toegang Museum). Een catalogus over de tentoonstelling is te koop voor € 20,- . De 
De expositie is tot half juni te bezichtigen in Museum Kennemerland op zaterdag, zondag en woensdag van 14 tot 17 uur

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van het HGMK op www.hgmk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen