Benefietconcert Marco Bakker met The Voice Company brengt € 2000,- voor ‘Samenloop’

Foto: 251tv

Op 24 en 25 juni 2017 wordt in Beverwijk voor de eerste Samenloop voor Hoop georganiseerd, een evenement waarbij 24 uur nonstop wordt gelopen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

Beverwijks debuut in wereldwijde actie
Weliswaar is het voor Beverwijk het debuut, zowel landelijk als wereldwijd is Samenloop voor Hoop een bekend evenement.  De Samenloop vindt haar haar oorsprong in de Verenigde Staten, waar het al sinds 1985 wordt georganiseerd onder de naam ‘Relay for Life’.

Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen. In Nederland staan er dit jaar 32 Samenlopen gepland.

Heemskerk
Vorig jaar werd de Samenloop voor Hoop georganiseerd in Heemskerk. Toen resulteerde het 24-uurs evenement in een opbrengst van € 27.500,- Aan Beverwijk om op een waardige manier het stokje van zijn buurgemeente over te nemen.

Juiste toon gezet met benefietconcert
Met het concert van Marco Bakker met The Voice Company van vrijdag 16 juni jl is in ieder geval de juiste toon gezet. Volgens voorzitter Samenloop voor Hoop Beverwijk René Schelvis  was er al vóór het concert een bedrag van € 17.000,0 binnengekomen aan donaties. Met de € 2000,- die het concert opleverde staat de teller dus al € 19.000,- Met het hele weekend nog in het vooruitzicht heeft het er alle schijn van dat aan na de finish op zondagmiddag een mooi bedrag beschikbaar zal komen voor KWF kankerbestrijding dankzij de inspanning van de 27 deelnemende teams.

Ook 251tv was vrijdagavond aanwezig bij het concert en maakte onderstaande reportage met interviews met Robert Bakker, René Schelvis en Marco Bakker.

Meer 251TV-producties (TV uit hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YoutubeFacebookTwitter en Ziggo kanaal 42 (digitaal) of kanaal 45 (analoog).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen