Rythm of the Dance komend weekend ‘koningsnummer’ in Kennemer Theater

Foto: Rhythm of the Dance - Youtube

Donderdag- tot en met zaterdagavond is er weer een veelzijdig programma in Het Kennemer Theater in Beverwijk met muziek, dans, musical en boeiende vertellingen.

Paulien Cornelisse: Droogkomisch cabaret met eigenzinnige kijk op het leven

In haar vierde voorstelling ‘Om mij moverende redenen’ kijkt Paulien in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Over wat je kunt zien maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen, maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen, en waarom. Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? Paulien Cornelisse is ook schrijfster van bestsellers als ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘De verwarde cavia’. Als cabaretier won ze de Neerlands Hoop Prijs met ‘Dagbraken’ en werd genomineerd voor de Poelifinario voor ‘Maar ondertussen’, waarover De Telegraaf schreef: “Een droogkomische aaneenschakeling van originele observaties en creatieve taalkronkels.”

Kaarten vanaf € 16,50 voor donderdag 7 december om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Rhythm of the Dance met weergaloos spektakel in kerstsfeer

Het publiek kan zich opmaken voor een ‘weergaloos spektakel’ en laat zich in vervoering brengen door de razendsnelle passen en ritmes van Ierse dansers en danseressen, voor een deel afkomstig uit Riverdance. Ze delen het podium met rasmuzikanten en vocalisten.

In fantastische kostuums en omringd door betoverende decors en belichting brengen jonge Ierse topartiesten – met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar – op originele wijze een combinatie van moderne en traditionele Ierse dans op spectaculaire wijze voor het voetlicht: Meeslepend, weergaloos.

Rhythm of the Dance trok in 16 jaar meer dan 12 miljoen toeschouwers uit 51 verschillende landen, verdeeld over vier continenten. Het publiek kan zich komen opwarmen in deze donkere dagen voor de Kerst! Een wervelende show vol muziek, fantastische kostuums en opzwepende dans!

Kaarten vanaf € 34,50 voor vrijdag 8 december om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Musical over de vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf

Ze waren hartsvriendinnen: zangeres Edith Piaf, die het leven opdronk tot de laatste teug, en filmster Marlene Dietrich die haar leven zorgvuldig plande. Twee sterke vrouwen, iconen van hun tijd, die beide op eigen wijze een stempel wisten te drukken op de Franse, Duitse en Amerikaanse cultuur. Zij lieten hun leven niet bepalen door de mannen om hen heen, maar namen de regie in eigen hand. Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven.

(foto: Neeltje Knaap)

In bed met Dietrich en Piaf vertelt over een fictieve, nachtelijke confrontatie op Kerstavond tussen de twee legendes. Ook wordt duidelijk hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden. Heden en verleden, fictie en realiteit, vloeien in deze muzikale fantasie door elkaar heen als de twee diva’s hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. En in hoeverre zijn deze legendes verschillend van andere vrouwelijke iconen als Amy Winehouse en Madonna?

Frédérique Sluyterman van Loo (o.a. Adèle, Conny en Billy Elliot) speelt Dietrich, Irene Kuiper (o.a. Harrie Babba en Sister Act) Piaf, en Ger Otte alle mannen in hun leven, in een nieuwe muziektheatervoorstelling waarin humor, nostalgie, feit en fictie een verrassend geheel vormen.

Kaarten vanaf € 19,50 voor zaterdag 9 december om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Solodebuut Johan Fretz: scherpzinnig met een gouden lach

Johan Fretz (1985) is cabaretier en schrijver. Hij tourde de afgelopen jaren met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz. Hun laatste show werd bekroond met vier sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant: “Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!” – “Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers”.

(foto: Sanja Marusic)

Het laatste jaar gaf hij regelmatig optredens in Pauw! & Pauw & Jinek!. Met name voor zijn oudejaars-afsluiting afgelopen december op Bob Dylan’s ‘Knocking on Heavens’ Door ontving hij veel lof. In januari van dit jaar schreef hij zijn tweede roman ‘Onder de Paramariboom’.

Nu is het tijd voor zijn solodebuut in het theater: ‘De Zachtmoedige Radicaal’, een prachtige, zeer persoonlijke en humorvolle vertelling van ‘Onder de Paramariboom’. Over een zwerftocht door het land van zijn moeder, Suriname, maar evenzeer over het Nederland van nu. Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Wie is de Verweesde Hollander en wie de Eeuwige Ander? Hoe kun je zachtmoedig blijven in een harde tijd? Deze geboren verhalenverteller neemt je mee op reis: muzikaal, met scherpe blik en gouden lach.’

Kaarten vanaf € 14,00 voor zaterdag 9 december om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties

article
38251
Rythm of the Dance komend weekend ‘koningsnummer’ in Kennemer Theater
Donderdag- tot en met zaterdagavond is er weer een veelzijdig programma in Het Kennemer Theater
https://beverwijk.nieuws.nl/cultuur/20171206/rythm-the-dance-komend-weekend-koningsnummer-kennemer-theater/
2017-12-06T12:58:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2017/12/06125243/rotd.jpg
Beverwijk, Kennemer theater, Rhythm of the Dance
Algemeen, Cultuur