De KOP van WaZ in teken van fotografie en houtskool

Foto: Jan vd Horn

Kunst OntmoetingsPlek van Wijk aan Zee toont de komende maanden een ontmoeting tussen verschillende fotografen. Onder hen oude en nieuwe bekenden.

Studio Kunst & Beeld
Bij Studio Kunst & Beeld kunnen we spreken van ‘nieuwe bekenden’. Het  is een samenwerkingsverband tussen kunstenares Brecht Langhout en fotografe Karen Winnubst uit Driehuis.

Brecht en Karen vertellen: “Sinds 2013 werken we samen aan fotoprojecten waarin we fragmenten uit onze kindertijd verbeelden. Herinneringen uit deze tijd staan centraal; soms lieflijk en warm, dan weer vol eenzaamheid of verstarring. Herinneringen aan je kindertijd zijn vaak niet scherp en beelden lopen door elkaar. Door de foto’s te combineren met de schilderijen van Brecht willen we het gevoel van vervlogen tijden versterken”.

Rogier Alleblas
Rogier Alleblas is een oude bekende. Zijn werk is verontrustend en humoristisch tegelijk. We zien zwart wit foto’s die zijn beschilderd met olieverf. Op veel van de foto’s is een figuur, een mannetje te zien dat worstelt met zijn omgeving. De ene keer hangt hij aan een paal in het water, op de volgende foto staat hij -niet gekleed- met een grote tas in zijn hand en kijkt om. Wat ziet hij? Waar gaat hij naar toe?

De foto’s van Alleblas roepen vragen op. Persoonlijke vragen, maar ook vragen die te maken hebben met de stand van zaken in de wereld. Water speelt een belangrijke rol in de surrealistische beelden. Het veranderende milieu, de stijgende waterspiegel en milieurampen worden op de foto’s verbeeld, het lijkt of de aarde de wereld weer terug verovert op de mens.

Jan van der Horn
Nog een oude bekende in Wijk aan Zee is Jan van der Horn. Hij maakt lichtkasten. Zijn geënsceneerde fotografie is vooral bekend van het Lichtjuweel. Het lichtjuweel is op verschillende plekken in Nederland geweest. Afgelopen maand, tijdens de Fjoertoer van Egmond, waren er zo een 20 lichtjuwelen te zien.

Marjoke Staal
Vanaf 9 februari duiken de houtskool beelden van Marjoke Staal in de KOP van WaZ op……….. Openingstijden en locatie
De opening van de expositie is op vrijdag 12 januari om 17 uur. Daarna is deze te bezichtigen tot en met 7 april op vrijdag t/m maandag van 13.00-17.00 uur bij Stichting KOP van WaZ, Voorstraat 12, 1949 BH Wijk aan Zee

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen