Kikkers kijken in Museum Kennemerland

Foto: Museum Kennemerland

Deze maand is Museum Kennemerland gestart met een nieuwe serie kleine tentoonstellingen onder de titel ‘Mijn verzameling in het museum’

Vrolijke kikkers
Op de zolderverdieping van het museum wordt gedurende het hele jaar iedere maand een andere verzameling aan de bezoekers getoond. Op 1 maart jl. is het spits afgebeten door Truus Quax met een collectie vrolijke collectie kikkers.

Truus Quax
Als hoogblonde scholier met de achternaam Quax had Truus een gemakkelijk gevonden bijnaam: ‘witte kikker’. En toen ze stopte met haar baan en voor zichzelf begon lag ook haar logo voor de hand. Daarna sloeg de verzamelkoorts toe. Nu staat de kikker voor veel plezier in haar leven. Om zich heen kijkend in haar huis zijn de kikkers nooit ver weg. Het staat, ligt hangt, geeft licht en ze slaapt eronder.

Mijn verzameling in het museum
‘Mijn verzameling in het museum’ is een initiatief van Museum Kennemerland. In 2018 geven wij inwoners van Kennemerland de mogelijkheid hun fraaie, bijzondere, unieke, aparte verzameling te tonen in een museale omgeving. Iedereen die een verzameling heeft en deze graag in het museum wil tentoonstellen kan hiervoor  contact opnemen met Museum Kennemerland (Ria van Roon – 06 25325702)

Barbies en Star Wars
De volgende expositie van 2 april tot en met 29 april zal de verzameling Barbies van Karin Beentjes zijn. Voor mei staat R2D2 Star Wars van Toni Quintana Cortes op het programma.

De kikkers van Truus Quax zijn nog de gehele maand maart te zien op de zolderverdieping van Museum Kennemerland, Westerhoutplein 1, 1943 AA Beverwijk

Reacties

article
41277
Kikkers kijken in Museum Kennemerland
Deze maand is Museum Kennemerland gestart met een nieuwe serie kleine tentoonstellingen onder de titel
https://beverwijk.nieuws.nl/cultuur/20180313/kikkers-kijken-museum-kennemerland/
2018-03-13T11:06:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2018/03/13110545/truus-quax.jpg
kikkers, Museum Kennemerland, Truus Quax
Algemeen, Cultuur