Dit weekend in het Kennemer Theater in Beverwijk

In de Vlaamsche Pot.
Foto: Karel en Linda

Het Kennemer Theater in Beverwijk kent dit weekend weer een druk programma met vier voorstellingen in twee dagen vol van humor, zang, comedy en cabaret met Yentl en de Boer , Frans Mulder, Yora Rienstra en ‘In de Vlaamsche Pot’

Theaterdebuut van hit-serie ‘In de Vlaamsche Pot’
Vr 13 apr 2018 ⋅ 20:15

Twintig jaar na de laatste aflevering van ‘In de Vlaamsche Pot’ brengt Theater van de Klucht een theaterversie van deze hilarische hit-serie. Haye van der Heijden klimt voor deze theaterversie opnieuw in de pen.

Het publiek maakt opnieuw kennis met de gebeurtenissen in restaurant ‘In de Vlaamsche Pot’ van de hysterische eigenaar Karel (Bas Muijs) en zijn partner en chef-kok Luciën (Onno Innemee). Andere hoofdpersonages zijn de altijd op geld beluste Frits (Arijan van Bavel) en zijn grote liefde Dirkje (Bettina Holwerda), die niet altijd op even subtiele wijze laat merken dat ze niet van de avances van Frits gediend is. Alles lijkt rustig zijn gang te gaan, totdat een oude kennis (gespeeld door Sabine Beens) van Luciën langskomt … En van wie is trouwens die geheimzinnige reservering in de agenda?

‘In de Vlaamsche Pot’ past in de traditie van Theater van de Klucht om bekende titels in de Nederlandse theaters te brengen en staat net als de succesvolle voorstelling ‘Boeing Boeing’ garant voor een avondje ongeremd en keihard lachen.

Yora Rienstra met ‘Eerlijk gezegd’
Vr 13 apr 2018 ⋅ 20:30

Yora’s vorige drie cabaretvoorstellingen werden lovend ontvangen. Nee meer dan lovend! De Volkskrant noemt haar een ‘comédienne met diepgang’, Trouw is enthousiast over ‘haar elastieken lijf’ en De Telegraaf gaf haar laatste show zelfs 5 sterren. Dat neigt naar perfectie!

Ook toerde Yora met de succesvoorstelling PAAZ naar ‘t boek van Myrthe van der Meer. Overal uitverkocht. Echt waar. Ze is een van de presentatoren van het VARA tv programma RAMBAM. Met elk onderwerp het nieuws gehaald! Echt waar! Daarnaast presenteerde ze met Sander de Heer een weekendshow op Radio 2. Hoogste luistercijfers sinds 1950! Echt waar! Ik hoor u denken ‘verdient die vrouw niet een prijs?!’  Die heeft ze al. De Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Nog nooit iemand zo overtuigend gewonnen. Allemaal echt waar!

Eerlijk gezegd is bovenstaande hier en daar wat aangedikt. Eerlijk gezegd wel behoorlijk aangedikt. Het is allemaal nogal overdreven zelfs. Daarbij schrijft Yora dit tekstje gewoon zelf, maar zoiets krijgt meer gewicht als ‘t lijkt of een ander het over je zegt. Wat Yora wil zeggen is: “Ik hoop dat iedereen komt kijken naar mijn nieuwe show vol tragikomische types, geestige en ontroerende liedjes en herkenbare rake verhalen”. Yora windt er eerlijk gezegd geen doekjes om. Echt waar!

Yentl en de Boer met ‘Magie’: Bizarre verhalen, prachtige liedjes en heerlijke humor
Za 14 apr 2018 ⋅ 20:15

(foto: Thijs Meuwese en Daan Colijn)

Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen je een baby was. Toen hing er zo’n knuffel boven je bed, waar muziek uitkwam als je aan het touwtje trok. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig… je dagen trekken als een monotone massa aan je voorbij. Laatst at iemand een appel met klokhuis en al op. Daar voelde je wel wat bij. Maar dat er echt iets uitzonderlijks gebeurt? Zo’n moment, dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen… Je schenkt jezelf nog een glas rode wijn in, morst op het kleed en stoot je elleboog. Je wilt nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.

Daar gaan Yentl Schieman en Christine de Boer het hebben: Magie. Een avond vol spitsvondige teksten, verwondering over het alledaagse en bizarre fantasieën.

Frans Mulder vertelt en zingt… tot-ie Purper ziet
Za 14 apr 2018 ⋅ 20:30

(foto: Frits Schroeder)

Frans Mulder, bekend van theatergroep Purper, schrijft zijn hele leven al liedjes. Hij schreef er honderden. Naast liedjes verschenen er ook conferences, sketches en verhalen van zijn hand voor de theatershows van onder andere Simone Kleinsma, Angela Groothuizen, Karin Bloemen, Gerrie van der Klei, Purper, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox en Willem Nijholt. Verder brachten onder andere Paul de Leeuw, André van Duin en Willeke Alberti werk op CD van hem uit.

Het is alsof het publiek bij hem thuis tussen de schuifdeuren zit, zo intiem en zonder enige opsmuk vertelt Frans Mulder met veel humor en zelfspot over de ups, downs, tops en flops in zijn professionele maar ook persoonlijk leven. Daarnaast zingt hij een aantal van zijn mooiste liedjes. Frans Mulder was genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs (2015/2016) voor het lied ‘Wonderlijk’ uit ‘Simone!’, de theatershow van Simone Kleinsma.

Frans vertelt geestig, scherp en vaak onthutsend eerlijk over zijn ervaringen in grote musicalproducties.

Kaartverkoop:
Kaarten voor de voorstellingen kunnen worden gereserveerd via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties

article
42272
Dit weekend in het Kennemer Theater in Beverwijk
Het Kennemer Theater in Beverwijk kent dit weekend weer een druk programma met vier voorstellingen
https://beverwijk.nieuws.nl/cultuur/20180412/weekend-kennemer-theater-beverwijk-2/
2018-04-12T19:34:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2018/04/12193312/In_de_Vlaamsche_Pot_castfoto_liggend_%C2%A9_Karel_en-Linda1.jpg
Beverwijk, Kennemer theater
Algemeen, Cultuur