Wijkertoren beklimmen: Dat kan iedere zaterdag vanaf dit weekend

Foto: Wim Meijer Fotografie

Van zaterdag 30 juni tot en met 1 september is het mogelijk om op zaterdag de 72 meter hog Wijkertoren te beklimmen.

’s Zomers is de grote kerk extra aantrekkelijk door koelte en lichtval. Er worden daarom extra activiteiten georganiseerd. Vanaf 30 juni tot en met 1 september wordt er elke zaterdag van 16 – 18 uur een torenbeklimming georganiseerd,  als weer en wind dat toelaten.

Eerst wordt in de kerk een kleine expositie getoond. Zo kan de bezoeker zich voorbereiden op wat er allemaal boven op de 72 meter hoge toren te zien is. Daarna kan de toren in groepen van 20 tegelijk beklommen worden. Kinderen onder 12 jaar alleen onder begeleiding.

Rondleiding
Na de beklimming is er een rondleiding door de interessante Grote Kerk. De geschiedenis van Beverwijk komt dan uitvoerig aan de orde. Ook het Müller orgel zal dan bespeeld worden.door één van de organisten van de kerk. Voor de rondleiding en beklimming wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Toeristenattractie
Daarmee heeft Beverwijk er in het toeristenseizoen een attractie bij. Het uitzicht van de Wijkertoren geeft een breed inzicht in de geschiedenis van het noordelijk deel van Holland. Je kunt daar dromen hoe je vroeger in Beverwijk op een boot kon aanmonsteren om de wijde wereld in te varen. Want er was heel veel water dat in de loop der jaren is ingepolderd. Van boven af is dat heel mooi te zien.

Vroeger was de Wijkertoren een baken voor de schippers op het Wijkermeer. Nu is het aantrekkelijk om je bezoek aan Holland te beginnen met de beklimming om zo een overzicht te krijgen van Kennemerland met zijn water, verleden, en steden als Alkmaar, Zaanstad, Amsterdam en Haarlem.

Nachtconcerten
In de zaterdagnacht van 23 – 1 uur zijn er in de Grote Kerk nachtconcerten. De verstilde sfeer van de kerk is een fantastisch moment om te spelen en naar muziek te luisteren.

  • Op 14 juli bijt René van Sluis bijt het spits af
  • Op 28 juli bespeelt Colet Nierop de harp
  • Op 4 augustus spelen Serge Héman (gitaar) en David van Aalderen (viool)
  • Op 18 augustus is het podium voor pianist Rodolfo Ravissant en de flamaboyante zangeres Lucy  Montebello.
  • Op 25 augustus komt Bas Kisjes met contrabas over uit Madrid
  • Op 1 september bespeelt Ruud Jansen de piano
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen